Oare chiar slăbești dacă ții o cură cu oțet de mere?

Medicii și nutriționiștii ne atrag atenția că oțetul de mere nu trebuie folosit în orice condiții pentru a da jos kilogramele în plus. El are certe proprietăți benefice pentru sănătate, dar în niciun caz o cură cu oțet de mere nu te ajută să slăbești. Degeaba bei tot felul de amestecuri cu oțet de mere, dacă tu mănânci în continuare alimente grase și dulci. Pentru o dietă eficientă, trebuie să îți schimbi stilul de viață, să faci mișcare, să consumi cât mai puține grăsimi, proteine și dulciuri.

Când sunt cu adevărat eficiente calitățile oțetului de mere

Sigur că acest oțet are câteva beneficii certe pentru sănătate, dar nu face miracole. Îți desfundă nasul, când ești răcită, scade glicemia, ameliorează arsurile gastrice și estompează acneea purulentă. Poate combate și infecțiile ușoare cu ciuperci și bacterii la nivelul pielii. Dar oțetul de mere nu vindecă miraculos nicio boală gravă și nici nu întărește imunitatea organismului.

Oțetul de mere distruge tenul

Acesta este un mit în care nu ar trebui să mai crezi, pentru că oțetul de mere poate fi folosit pentru a combate iritațiile ușoare ale tenului, cuperoza și coșurile. Trebuie doar diluat cu apă și folosit pe termen scurt.

Oțetul de mere nu are contraindicații

Calitățile oțetului de mere sunt certe, dar acesta are și contraindicații. Și nici nu poate fi consumat decât diluat! Nu lua oțet de mere pe termen lung, chiar dacă îl iei sub formă de tablete. Este un acid puternic și poate deteriora țesuturile esofagului precum și mucoasa stomacului, provocând dureri mari și diaree constantă.

Consumat pe termen lung, oțetul de mere reduce cantitatea de potasiu din sânge, reduce nivelul de zahăr din sânge și devine periculos când suferi de hipertensiune și diabet. El atacă și smalțul dinților, astfel că nu trebuie consumat decât în condiții stricte și la îndrumarea unui medic specialist.

sursa foto: 123rf.com