Îmi cade prea mult păr!

Multe femei se sperie dacă adună 20 – 30 de fire de păr după ce se piaptănă dimineața. Cât este de grav? Medicii spun că este normal. În medie, putem pierde 150 – 200 de fire zilnic, fără să fie considerată o problemă. Dar cele mai multe fire de păr cad toamna și primăvara, când părul se înnoiește. Cu toate acestea, dacă observi o cădere masivă de fire, timp de mai mult de o lună, ar fi cazul să iei legătura cu un medic.

Evită produsele care promit să facă părul să crească mai repede

În realitate, niciun produs minune nu poate face așa ceva. Acesta este unul dintre acele mituri despre păr complet false. Nici măcar cele mai bune tratamente pe bază de hormoni nu pot ajuta firul de păr să crească mai repede. Viteza de creștere este moștenită genetic, dar în general părul crește cu aproximativ 1 centimetru pe lună.

Șamponul trebuie aplicat pe toată lungimea părului

Ține cont de faptul că șamponul este făcut să curețe și să degreseze pielea capului. Spuma pe care o face este suficientă pentru a degresa și firele de păr, astfel că nu este recomandat să folosești o cantitate prea mare de șampon ca să îți usuce scalpul.

Uscătorul de păr distruge firele

Acesta este un mit care persistă, chiar dacă femeile care folosesc frecvent uscătorul nu au observat efecte negative pe termen lung. Dacă folosești șamponul potrivit pentru ph-ul pielii tale și dacă îți protejezi firele de păr cu produsele potrivite, care

Dacă tai mai des părul, crește mai repede

Și acesta este un mit fals! Tunsoarea nu afectează sub nicio formă creșterea părului, așa cum nici dacă te razi pe cap, părul nu se îndesește. Numărul de foliculi cu care te naști rămâne același în anii tinereții și începe să scadă cu înaintarea în vârstă, dar nimic nu ajută la înmulțirea lor.

sursa foto: 123rf.com