Mituri despre băuturile preferate pe bază de cola

Băuturile celebre de tip cola pe care le bem frecvent mulți dintre noi sunt foarte bogate în zahăr. Se știe că 250 ml de cola conțin 27 g de zahăr, adică aproximativ 5 lingurițe. Câți dintre noi ar pune 5 lingurițe de zahăr în aceeași cantitate de ceai sau de suc de fructe? Și cu toate acestea, sunt sucuri de fructe în comerț care conțin chiar mai mult zahăr, pentru a fi pe placul copiilor.

Tot despre cola se mai spune că poate dizolva o bucată de carne crudă în câteva zile. Ei bine, acesta chiar este un mit fals. Cola nu poate dizolva carnea, dar acidul din această băutură ajută la marinarea ei. Însă cine ar vrea o friptură atât de dulce?

Este bine să bei un pahar de suc de fructe dimineața pe stomacul gol. Unii cred în acest mit și au impresia că astfel organismul absoarbe cel mai bine vitaminele din suc. În realitate, sucul acid din fructe poate face ravagii în stomac, iar persoanelor mai sensibile le provoacă balonări, aciditate și arsuri.

mituri despre cola

Ce știm și ce nu știm despre ceai!

Ceaiul fiert în ceainic de ceramică ține mai mult de 24 de ore. Fals! Ceaiul, în orice ar fi el fiert, trebuie băut imediat. După câteva ore începe să își piardă aroma, își schimbă culoarea și încep să se înmulțească diverse bacterii, dacă nu este ținut la rece.

Ai nevoie de apă clocotită pentru a face ceai! Și acesta este doar un mit. Ceaiul negru se prepară cu apa fiartă la 90 de grade, iar ceaiul verde își păstrează cel mai bine aroma și parfumul dacă apa nu are mai mult decât 70 de grade.

O ceșcuță de cafea conține mai multă cafeină decât ceaiul. În realitate, există tipuri de ceai negru sau verde care conțin mai multă cafeină decât boabele de cafea.

Mituri despre bere

Dintre băuturile preferate, berea se plasează pe primele locuri în țara noastră, indiferent de anotimp. Vara, însă, bem mai multă bere și vrem să fie rece, gustoasă, tare și răcoritoare.

Mulți cred că berea tare are alcool adăugat. În realitate, drojdia dospește și poate produce alcool cu o concentrație de 13%, așa că nu trebuie să ne mirăm dacă găsim la terase bere cu o concetrație de alcool de 8% sau 10%.

Pe de altă parte, unii cred că berea brună este mai tare decât berea blondă, dar culoarea nu are nicio legătură cu tăria acestei băuturi. Culoarea berii este dată de culoarea malțului, care este prăjit sau caramelizat.

Berea se strică dacă este lăsată la temperatura camerei! Ei bine, și acesta este un alt mit fals. Berea nu se strică așa de ușor, deoarece alcoolul împiedică înmulțirea bacteriilor. Dacă este pusă la frigider după câteva ore, va avea aceeași aromă.

sursa foto: 123rf.com