Baia este una dintre cele mai folosite din casă, poate mult mai des decât bucătăria, astfel că aici se poate aduna mirosul greu și persistent, de care nu scapi doar cu un odorizant de toaletă.

Cauza lui poate fi bine ascunsă. Poate fi vorba de țevile de scurgere care s-au înfundat, de sifon, de aerisire sau de spațiul de sub cadă unde, dacă ajunge apa, se dezvoltă și mucegaiul.

Fă curat periodic și desfundă țevile în fiecare lună

Curăță și dezinfectează cât mai des chiuveta, cada și vasul de toaletă. Nu ține niciodată prosoapele umede în baie pentru că și ele întrețin mirosul greu din baie. Mai bine le scoți la soare să se usuce și să se împrospăteze.

Toarnă în fiecare lună soluții de desfundat țevile, atât la chiuvetă, cât și la toaletă. Iar, dacă nu ai la îndemână o soluție specială din comerț, poți încerca să folosești un amestec de detergent de vase, oțet și apă fierbinte, care va dizolva depunerile de piatră și de săpun.

Mirosul greu din baie. Caută sursa mucegaiului

De cele mai multe ori, mirosurile grele din baie apar din cauza mucegaiului, care se poate dezvolta în spatele vasului de toaletă sau sub cadă. Dacă găsești pete de mucegai, folosește în primă instanță o soluție concentrată pe bază de clor, să elimini colonia de mucegai din rădăcină.

Apoi spală peretele cu oțet și, după ce se usucă, pulverizează o soluție din comerț care previne reapariția mucegaiului. Ai grijă să porți o mască de bună calitate, pentru a nu inspira vaporii de clor sau de dezinfectant.

Investește într-un aparat de dezumidificare

Dacă nu poți aerisi baia după fiecare duș, dacă nu este prevăzută cu geam sau cu aerisire, și simți că este mai tot timpul umezeală în încăpere, achiziționează un aparat de dezumidificare. Acesta absoarbe umezeala din aer și o transformă în apă, care poate fi aruncată la chiuvetă.

Cea mai rapidă metodă pentru desfundat toaleta

Când mirosul greu din baie vine de fapt din vasul de toaletă, toarnă puțin șampon sau detergent lichid de vase, așteaptă 10 minute, apoi toarnă apă fierbinte, treptat, până când toaleta se desfundă și scapi de probleme.

Când situația este mai gravă, iar vasul de toaletă este înfundat cu piatră, scoate apa cu un pahar de plastic și toarnă în vas oțet pentru câteva ore. Apoi, curăță cu o perie dură de sârmă și piatra se va desprinde ușor, ducând și mizeria cu ea.