Folosește presiunea și un pavaj de ciment

Aproape oricine poate deschide o conservă cu mâinile goale.

Secretul constă în frecarea conservelor de ciment și este valabil pentru orice mărime ar avea conserva respectivă.

Sfatul este să întoarcem conserva cu capacul în jos și să o frecăm puternic de un pavaj de ciment. Prin presiune și frecare, căldura va dilata pereții cutiei.

În final, este suficient să apăsăm puțin mai tare pe pereții laterali și capacul va ieși singur.

Cum să deschizi o conservă… cu o lingură

Este o soluție numai bună pentru gospodinele care se tem să nu se taie folosind cuțitul. Este mult mai sigur să folosești o lingură din inox, suficient de dură pentru a nu se îndoi.

Apasă cu vârful lingurii pe capacul conservei, aproape de margine, și mișcă lingura în sus și în jos până când se adâncește capacul.

Din acest moment, este suficient să insiști și vei reuși să decupezi capacul conservei de jur împrejur, fără să te tai. Fii atentă, totuși, la marginile ascuțite ale conservei! Pot fi la fel de tăioase ca lama unui cuțit.

Este utilă și o șurubelniță

Șurublenițele au vârfuri bine ascuțite, care pătrund prin tabla capacului, dar pot fi mânuite mai ușor decât cuțitele în care riști să te tai. Uneori, este mai simplu să deschizi o conservă cu ele, decât folosind un desfăcător clasic.

Folosește o șurubelniță dură, cu vârful tăios, să faci prima tăietură în tabla capacului, apoi poți folosi un cuțit sau o lingură pentru a continua să decupezi capacul.

sursa foto: Shutterstock