Un topper pentru saltea este o saltea mai subțire, care se recomandă pentru un plus de confort mai ales dacă ai pe pat o saltea mai veche sau dormi pe o canapea mai puțin confortabilă.

Un topper pentru saltea nu trebuie confundat cu husa specială de protecție. Topper-ul este o saltea mai subțire, de la 3 până la 10 cm grosime, realizat din latex, lână, fulgi sau spumă cu memorie.

Topper pentru saltea. Argumente pro!

O saltea de calitate te poate costa minimum 1200 de lei, iar un topper bun poate costa între 200 și 400 de lei. Dacă ai pe pat o saltea mai veche și nu îți permiți să o schimbi, poți pune deasupra un topper de calitate, mai gros, pe care te vei simți excelent noaptea.

Un topper bun este o investiție practică și este util și când ai în camera de dormit o canapea mai puțin confortabilă. În loc să mai simți arcurile canapelei sau golurile din salteaua ei, pui deasupra un topper și dormi bine.

Topperul este o alegere bună și când ai o saltea prea tare. Dacă simți că te doare ceafa, că te dor umerii sau șoldurile aproape în fiecare dimineață din cauza unei saltele tari, ar fi bine să investești într-un topper mai moale, pe gustul tău.

Pe de altă parte, un topper pentru saltea reprezintă și o bună protecție pentru salteaua respectivă. Tu dormi pe topper, iar salteaua ta scumpă va rămâne protejată pe viață și își menține forma din fabrică fără să fie deteriorată. Când topper-ul se deformează, peste niște ani, cumperi altul, dar salteaua rămâne la fel de bună.  

Un topper pentru saltea din latex sau spumă cu memorie reduce senzația de balans pe care o ai noaptea când persoana care doarme lângă tine își mișcă poziția.

Argumente contra

Un topper de calitate poate fi destul de scump, așa că trebuie să alegi cu grijă pe ce dai banii.

Topperul poate crea senzația de căldură și poate fi mai greu de suportat pe timpul verii, dar depinde mult din ce material este realizat. În acest caz se recomandă topperul din latex natural sau topperul mai subțire din fulgi și pene.  

Topperul va înălța patul, astfel că este posibil să ai senzație de disconfort din această cauză până te obișnuiești cu un pat mai înalt.

foto: Shutterstock