Dar hainele nu se usucă prea repede, oricât de bine le stoarce mașina. Tot mai multe femei sunt tentate azi să își cumpere mașina de spălat cu uscător încorporat.

Mașina de spălat cu uscător este una dintre cele mai bune invenții din ultimii ani pentru femeile cu o familie numeroasă și o viață aglomerată. Apeși un buton și două ore nu doar că ai rufele curate, ci și uscate, numai bune de călcat și de pus în dulap, pe umerașe.

Sigur că uscarea rufelor în aer liber, la soare, are beneficiile ei. Rufele albe parcă sunt mai albe, țesăturile mai ușoare, mirosul lor mai proaspăt.

Dar când ai o familie cu 4 sau 5 membri și speli rufe aproape zilnic sau când nu ai deloc nici balcon, nici curte… mașina cu uscător este cea mai bună alegere. Iată, însă, argumentele pro și contra pe care le-am aflat căutând mai multe opinii despre aceste mașini de spălat.  

4 argumente pro imbatabile

  1. Mașina de spălat cu uscător de rufe te ajută să recuperezi timpul pe care îl ai de așteptat, când pui rufele la uscat până a doua zi. Când te grăbești să usuci rufele, când ai haine pe care vrei să le porți chiar în ziua aceea, soluția uscătorului este genială.

2. Mașina cu uscător este una dintre cele mai bune opțiuni când ai doi sau trei copii mici și speli aproape zilnic hăinuțele cu care se joacă și care se pătează de la mâncare.

3. Rufele pe care le scoți uscate și calde și mașină sunt mult mai ușor de călcat. Fibrele materialelor, mai ales dacă ai folosit și un strop de balsam, se întind mai ușor și le calci fără efort.

4. Dacă lași rufele să se usuce în mașină, scapi de umezeala din balcon sau din casă, atunci când le scoți umede și le lași să se usuce în locuință.

În plus nici nu mai trebuie să întinzi sârme și uscătoare de rufe prin balcon. Poți folosi spațiul pentru plante sau pentru o măsuță de cafea, să te relaxezi.

5. Mașine de rufe cu uscător este de-a dreptul genială iarna, când aștepți și două zile să se usuce puloverele în balcon, dacă nu le întinzi pe calorifere.

6. Modelele performante de mașini au uscătoare care nu afectează țesăturile și, în plus, nu lasă nici scamele se să adune pe rufele tale ude.

Contra argumente pentru mașina de spălat cu uscător

Este o investiție mai scumpă decât o mașină de spălat obișnuită, diferența de preț pornind de la 700 de lei, dar pentru femeile cu un stil de viață aglomerat și obositor, banii aceștia pot cumpăra un timp mult mai prețios.

Nu toate hainele și nu toate materialele pot fi lăsate la uscat în mașină. Trebuie să consulți eticheta hainelor și cele care au simbolul de uscător interzis nu se pun la spălat împreună cu celalalte. Se spală separat și nu se usucă.

Consumul de electricitate este mai ridicat, atunci când setezi mașina să usuce rufele la final.

Rufele foarte groase din lână sau blugi, lenjeria de pat sau hanoracele și gecile nu vor fi uscate complet în uscător. Ele mai trebuie lăsate o oră sau două la aer curat sau la soare. Dar, oricum, se usucă mult mai repede în aer liber, decât dacă nu ar sta la uscătorjul electric după ce sunt spălate.