Urmărește clipul nostru și vezi ce simplu este să revitalizezi un tub de mascara uscată. Poți face rimelul să fie iar cremos și fin, să se întindă bine pe gene, fără să lase bulgărași inestetici de mascara uscată.

Soluțiile cele mai simple!

Cele mai bune soluții să revitalizezi mascara uscată sunt:

– să ții tubul o jumătate de oră în apă fierbinte (dar este numai o soluție temporară)

– să adaugi aloe vera gel (dar este posibil să nu poți amesteca bine gelul, fiind foarte consistent, iar rimelul va rămâne tot uscat)

– să adaugi câteva picături de soluție pentru lentile de contact (dacă ai așa ceva!)

– să adaugi câteva picături de glicerină vegetală (cel mult 7 – 8 lei la orice farmacie)

Am ales glicerina și iată de ce!

Glicerina vegetală este un agent de hidratare folosit pe scară largă nu doar în cosmetice, dar și în multe alimente. Este emolientă și catifelată, hidratează pielea și părul, nu conține niciun fel de acid sau colorant care ar putea dăuna ochilor și genelor.

Glicerina nu provoacă iritații și alergii, fiind foarte prietenoasă cu pielea, chiar și cu pielea foarte sensibilă a pleoapelor.

Este totodată un bun solvent al substanțelor mai grase, cum este mascara, de aceea ea va dizolva ușor mascara uscată din tubul de rimel și vei obține o pastă omogenă.

Cum salvezi un tub de mascara uscată

Înainte de a adăuga glicerina în rimelul tău uscat, curăță bine periuța și igienizează. Nu lăsa periuța plină de rimel uscat și de bacterii culese de pe genele tale. Este indicat să o speli înainte cu un strop de șampon și apă caldă și să o ții câteva minute în alcool sanitar.

Curăță bine mascara uscată și de pe marginea tubului, să arate ca nou.

Apoi adaugă 2 sau 3 picături de glicerină în rimel, amestecă încet cu periuța, fără să o scoți din tub și să introduci prea mult aer. Dacă mascara pare să fie încă uscat, mai adaugă 2 picături de glicerină cu o mică pipetă pentru medicamente.

De obicei este suficient, pentru că glicerina înmoaie repede rimelul și va avea consistența fină și cremoasă de când l-ai cumpărat.