Pregătește o surpriză pentru prietenele sau pentru copiii tăi și confecționează mărțișoare vesele din fire roșii și mărgele din lemn.

Este un model vechi și totodată modern, iar simplitatea materialelor tradiționale îi adaugă un plus de valoare. Poți folosi fire din diferite culori, dar cromatica alb-roșu este cromatica tradițională a mărțișoarelor și îi dau o notă festivă.

De ce ai nevoie pentru mărțișoare vesele

  • Fire roșii sau albe, groase și pufoase, din PNA sau lână
  • Bile din lemn de la mercerie (aprox. 1 leu bucata)
  • Mărgele albe și roșii din lemn de diverse mărimi (aprox. 3 lei punguța)
  • Fire de mărțișor din mătase (aprox. 1 leu)

Cât de repede se fac

Acest model de mărțișoare vesele nu presupune nici efort deosebit și nici prea mult timp. Înfășoară firele roșii pe degetele de la mână de câteva ori pentru a obține un fel de rochiță pentru mărțișorul tău.

Strânge bine cu un fir de ață mănunchiul de fire roșii, să nu se piardă când porți mărțișorul. Pe același fir de ață, înșiră bila mare din lemn care este capul păpușelei, apoi o mărgică albă pe post de căciuliță și altă mărgică mai mică peste care poți face un nod trainic.

La final, se prinde firul de mărțișor de păpușică și mărțișorul este gata. Nu îți ia mai mult de 5 minute să îl faci. Se face ușor, este ieftin, dar faptul că este realizat manual din materiale simple și tradiționale îl fac deosebit. Prietenele tale vor aprecia faptul că ai făcut ceva special pentru ele!

imagine: Adina Stănilă