Din ce se face marțipanul

Îndrăgit de mulți amatori de dulciuri pentru aroma lui de migdale, marțipanul se folosește nu doar la bomboane ci și la diverse prăjituri și torturi pentru decor.

Marțipanul se obține prin amestectul zahărului cu glucoza lichidă care se topește și în care se adaugă făină de migdale în cantitate apreciabilă pentru a obține o pastă densă, groasă și ușor de modelat deasupra torturilor.

Făina de migdale crește prețul marțipanului, iar dulciurile care conțin așa ceva sunt mai scumpe și mai apreciate.

Cu toate acestea, este ușor să te păcălești și să primești un tort îmbrăcat în pastă de zahăr cu aromă sintetică de migdale.

Adevăratul marțipan, în care se pune și miere deseori, este făcut cu 2/3 făină de migdale și se topește în gură. Când îl mănânci îți lasă o senzație răcoritoare de migdale ușor amărui.

Fondant sau pastă de zahăr?

Cui nu-i plac bomboanele fondante, umplute cu pastă de nucă sau de cacao? Între fondant și obișnuita pastă de zahăr nu este o mare diferență, dar un mic secret face ca fondantul să fie mai savuros și să îți lase o senzație de catifea pe cerul gurii.

Pasta de zahăr se face din zahăr pudră, gelatină topită, miere și glucoză lichidă.

Fondantul conține doar zahăr, apă și glucoză, care se topesc și se prelucrează la rece. Pasta de fondant se întinde de mai multe ori cu o paletă pe o suprafață rece, de preferat de marmură, până se albește și devine ușor de modelat.

Datorită acestei tehnici, fondantul devine mai aerat și mai catifelat. El este folosit atât la torturi, la bomboane, dar și la amandinele de calitate. Tot din fondant se pot face mai ușor decoruri dulci precum flori, frunze sau figurinele pentru torturile de nuntă.

Dacă ți-am făcut poftă de un tort special, încearcă rețeta aceasta de tort de ciocolată

Sursa foto: Shutterstock