Mănușile din piele naturală se țin departe de soare și de orice sursă de căldură, de preferat într-o cutie, învelite într-un material moale din bumbac. Dacă se udă de la ploaie și zăpadă, nu le pune pe calorifer să se usuce. Este suficient să le ștergi bine cu o lavetă moale și să le lași să se usuce la temperatura camerei peste noapte.
Cum poți curăța petele de sare
Dacă mănușile din piele au rămas cu urme albe de sare, după ce le-ai folosit să cureți zăpada, pregătește o soluție slabă de apă cu oțet și tamponează-le ușor cu această soluție. Oțetul va dizolva sarea. Apoi șterge apa de pe mănuși cu o lavetă din microfibră și lasă-le să se usuce întinse bine pe laveta absorbantă.
Cum scapi de petele de noroi sau de grăsime
Dacă ai murdărit mănușile cu noroi sau cu grăsime de la gustarea pe care ai mâncat-o rapid pe stradă, trebuie să le cureți cu o soluție din apă călduță și șampon. Poți folosi și câteva picături de detergent lichid de vase. Tamponează petele cu această soluție până dispare murdăria și apoi clătește-le cu puțină apă și oțet. La final tamponează cu o dischetă de bumbac înmuiată în apă rece și șterge bine apa cu o lavetă moale.
Pont: de ce e bine să parfumezi mănușile din piele
Aristocrații de pe vremuri aveau obiceiul să își parfumeze mănușile cu uleiuri prețioase. Și tu poți folosi puțin ulei de cocos în care poți adăuga o picătură sau două de ulei esențial de portocale sau de levănțică. Folosește o dischetă demachiantă să tamponezi mănușile cu uleiul parfumat pe toată suprafața, inclusiv între degete.
Îngrijite cu ulei, mănușile își vor păstra culoarea frumoasă și elasticitatea. După ce le tamponezi cu ulei de cocos, trebuie să le lași cel puțin o zi să absoarbă soluția și să se usuce.
Poți parfuma mănușile din piele și la interior cu o picătură din parfumul tău preferat. Mâinile tale se vor păstra și ele parfumate!