Mâncarea picantă îmbunătățește digestia

Unul dintre beneficiile imediate ale preparatelor iuți se simte asupra digestiei. Un procent moderat de condimente iuți în mâncare ajută stomacul să digere mai ușor carnea, ciupercile și pastele, deoarece stimulează secreția sucurilor gastrice. În plus, mâncarea picantă te scapă de balonare, dacă te confrunți cu această problemă la fiecare masă. Adaugă în meniul tău un preparat ușor și iute, cum ar fi un sos bun sau o salată de crudități cu mirodenii picante și te vei simți mult mai bine după masă.

Picanteriile îmbunătățesc circulația

Un alt beneficiu care se simte foarte repede după o masă picantă este legat de circulația periferică, mai ales dacă ai tot timpul mâinile și picioarele reci. Vei observa în cel mult o oră cum picioarele se încălzesc, obrajii se înroșesc și circulația sângelui este stimulată, ceea ce este benefic și pentru inimă.

Mesele condimentate moderat țin inima sănătoasă

Uleiurile volatile și acizii iuți din ardei și din piper combat inflamațiile în corp și în sânge, stimulează circulația sângelui prin artere, ajută la o mai bună oxigenare a inimii și o mențin sănătoasă. Multe studii au demonstrat că substanțele benefice din ardeii iuți previn formarea de cheaguri în sânge, care ar putea provoca un atac de cord.

Condimentele iuți ajută imunitatea

Cu toate beneficiile pe care le au asupra organelor interne, cu efectul lor asupra circulației sanguine și prin modul în care combat atacul bacteriilor și al virușilor, condimentele iuți ajută sistemul imunitar. Cine le consumă periodic, în cantitate moderată, are de câștigat.

Atacă celulele canceroase

Câteva studii moderne au arătat că substanțele iuți din ardei și curry, capsaicina în mod special, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, ba chiar le face să dispară, fără să afecteze celulele sănătoase din jur.

Te ajută să menții o siluetă subțire

Persoanele active, care fac multă mișcare și care mănâncă sănătos nu trebuie să se ferească de mâncarea picantă. În afară de faptul că substanțele picante le conferă un strop de energie în plus, vor mânca porții mai mici și își vor menține silueta. Introduse în dietele de slăbit, condimentele iuți au și rolul de a grăbi arderea grăsimilor acumulate pe pereții vaselor de sânge și în țesuturi.

Un somn bun toată noaptea

Un studiu realizat în Australia a arătat că persoanele care consumă în mod regulat preparate picante au un somn mai profund, mai liniștit și dorm mai multe ore pe noapte. Ca atare, dimineața se trezesc mai odihnite și au mai multă energie de-a lungul zilei.

Iată și topul celor mai bune condimente iuți

  1. Paprika
  2. Chili
  3. Curry
  4. Piper negru
  5. Hreanul
  6. Muștar
  7. Șofran