CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Maceratul de usturoi cu miere este unul dintre cele mai bune stimulente naturale care ajută imunitatea. După o cură cu acest macerat, organismul tău va combate mult mai eficient microbii și virusurile, inflamațiile din organism și bolile din sezonul rece. De aceea, el este recomandat la finalul verii, înainte de perioada umedă și rece când se răspândesc virozele și gripele.

Cum se pregătește maceratul de usturoi cu miere

Cumpără miere naturală de calitate, de la producători certificați și siguri. Evită mierea din comerț care poate fi contrafăcută, amestecată cu diverse ingrediente dulci, dăunătoare sănătății.

Curăță și zdrobește 3 căței de usturoi mai mari până când obții o pastă fină. Această pastă se amestecă într-o cană de miere. Amestecul se lasă la macerat în frigider timp de cinci zile.

Ce ingrediente aromate dau un gust mai bun

Multă lume se ferește de amestecul de usturoi cu miere din cauza mirosului și a gustului ușor amărui. Cu toate acestea, există două ingrediente care dau un gust mai bun și un parfum plăcut, care poate acoperi mirosul de usturoi.

Primul ingredient este ghimbirul, o rădăcină foarte parfumată și plină de virtuți terapeutice. Cel de al doilea este lămâia și mai ales coaja de lămâie rasă de la fructe netratate.

Când pregătești maceratul de usturoi cu miere adaugă și o linguriță de ghimbir ras. Va avea un parfum deosebit, iar calitățile ghimbirului vor spori eficiența preparatului cu usturoi. De asemenea, coaja de lămâie dă un parfum deosebit acestui preparat.

Ghimbirul este bogat în vitamina C, magneziu, fier, vitamina B2 și antioxidanți care stimulează imunitatea.  

Cum se consumă preparatul din usturoi și miere

Poți urma o cură de o săptămână cu maceratul de usturoi cu miere, urmată de o pauză de 10 zile, după care poți repeta cura încă 7 zile. Consumat în luna septembrie, în 2 sau 3 cure repetate la 10 zile, acest preparat își va dovedi eficiența în sezonul rece și te va proteja de gripe, boli inflamatorii, afecțiuni ale stomacului și ale inimii.

Pentru a fi eficient și absorbit complet de organism, maceratul de usturoi cu miere se ia dimineața, pe stomacul gol, după care se servește micul dejun la cel puțin 30 de minute.

Ce beneficii pentru sănătate are amestecul de miere cu usturoi

Mierea este alimentul complet care hrănește organismul și stimulează toate sistemele de apărare. Beneficiile mierii sunt bine cunoscute, atât pentru inimă și creier, cât și pentru stomac, ficat, circulație, piele și imunitate.

Usturoiul este bogat în săruri precum fosfor, sulf și potasiu, cu efecte de protejare a țesuturilor și organelor vitale, este bogat în alicină care este un antibacterian natural și conține vitaminele A, B1, B2 și C.

Maceratul de usturoi cu miere:

  • Ajută imunitatea să te protejeze de virusuri și bacterii
  • Combate inflamațiile din organism
  • Ameliorează durerile articulare
  • Stimulează circulația și ajută inima
  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Are un efect benefic de echilibrare a tensiunii arteriale
  • Protejează ficatul
  • Are efect anticancerigen
  • Combate infecțiile locale
  • Ajută la vindecarea bolilor de piele provocate de ciuperci
  • Reglează digestia.