Acesta a declarat, joi seară, într-un interviu pentru Digi24, că și după ce va trece vârful pandemiei restricțiile vor fi păstrate, revenirea la normalitate urmând să se facă treptat, cu acele activităţi unde există un grad mic de risc.

„Cam astea sunt evaluările, probabil între 1 mai și 5 mai va exista vârful epidemiei. Asta nu înseamnă că imediat vom scăpa de epidemie, ci după vârful epidemiei se va reduce numărul de îmbolnăviri, se va reduce epidemia, urmând să menținem încă, după vârful epidemiei, o perioadă de timp, comportamentul corect, utilizarea mijloacelor de protecție, respectarea tuturor regulilor, astfel încât să putem să scăpăm cât mai repede de virus”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

„Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei şi ca să fim oneşti, nu există prognoze cu grad de certitudine de 100%. Sunt prognoze bazate pe o serie de ipoteze și care au la bază o cantitate foarte mare de informaţii, dar nu sunt sigure 100% și suntem pregătiți să luăm decizii în funcție de evoluția epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a explicat şi că revenirea la normalitate se va face gradual, iar guvernul va pregăti un nou set de măsuri care să vină în ajutorul companiilor, dar și al cetățenilor, reorientându-i, de pildă, către domenii unde e nevoie de forță de muncă.

„Pregătim revenirea la normalitate, dar nu cred că se va putea produce dintr-odată. Relaxarea măsurilor impuse se va face gradual, în funcţie de datele pe care le avem și de riscul care va exista în privința răspândirii virusului. De asemenea, pregătim un set de măsuri de protecţie a cetăţenilor, chiar și după revenirea la normalitate”, a mai declarat premierul.