Este adevărat că nu îți prea permiți să faci planuri de lungă durată în perioada asta, dar o vacanță este mai mult decât necesară. În tot acest timp, de când lumea a fost pusă pe pauză din cauza noului Coronavirus, turismul a fost grav afectat, iar oamenii au nevoie acum de o vacanță lungă. Cu gândul la plaje însorite, aer curat și plimbări pe munte, am scris articolul de azi.

Împachetarea corectă pentru o vacanță poate reprezenta o provocare pentru mulți, și chiar o abilitate care necesită ceva timp pentru a fi deprinsă. Atunci când te apuci de pregătit valiza, ține în primul rând cont de durata călătoriei, apoi de locație, și consultă starea vremii pentru a ști ce iei cu tine. Chiar dacă sezonul cald se apropie, este bine să împachetezi și un pantalon mai gros sau o geacă, mai ales dacă mergi într-o zonă montană. Prin urmare, iată ideile noastre pe care le împărtășim cu tine:

  1. Portfard și accesorii de beauty

În orice călătorie, fie ea mai scurtă sau mai lungă, o pungă mică de medicamente este absolut necesară. Un ac și o papiotă în cazul în care îți rupi vreo haină, o pilă și o forfecuță ar trebui să fie și ele trecute pe listă, asta în cazul în care nu pleci cu avionul. Altfel, bine ar fi să le pui în bagajul mare de hală și nu în geanta de mână.

Periuța și pasta de dinți, pe care multă lume le uită, trebuie să fie puse printre primele în portfard. Dacă obișnuiești să-ți vopsești părul acasă și n-ai avut timp să o faci înainte de călătorie, te sfătuim să adaugi rapid și niște vopsele de par și o perie specială pentru ca procesul să fie mai ușor, iar tu să arăți minunat în poze. Când mergi în vacanță nu ai nevoie de prea mult make-up, așa că ia cu tine doar strictul necesar: apă micelară, cremă hidratantă cu un ser nutritiv, o mască pentru strălucire, șampon, cremă cu SPF și un gloss strălucitor pentru serile în care vrei să-ți etalezi bronzul la un restaurant de pe malul mării.

  1. Accesorii necesare

Când aducem în discuție accesoriile necesare, ne referim mai exact la gadget-uri fără de care o vacanță de neuitat ar putea fi incompletă. Nu uita acasă bateria externă pentru încărcarea smartphone-ului. Astăzi, se găsesc peste tot o varietate de dispozitive, de la cele mai drăguțe la cele mai performante. Ai de unde alege. Ia-ți și Kindle-ul cu tine dacă ai poftă să citești o carte ușoară, iar dacă nu te poți dezlipi deloc de laptop, măcar nu-l deschide decât în caz de forță majoră. Nu uita perechea preferată de căști, mai ales dacă zbori cu avionul, și dacă deții o cameră foto sau o dronă, fă bine și adaug-o în bagaj.

  1. Lucruri care contează

Primul lucru pe care să-l pui în geantă când pleci este buletinul. Dacă mergi într-o vacanță în afara Uniunii Europene, verifică dacă pașaportul ți-a expirat, altfel trebuie să-l refaci până pleci. Apoi, o pernă de călătorie poate consideri că nu-i necesară, dar nu știi cât de mult îți va mulțumi spatele pentru ea. Nu uita să-ți iei haine de schimb și suficientă lenjerie intimă cât să-ți ajungă, mai ales dacă te schimbi de două ori pe zi.

Este important să începi împachetarea hainelor și accesoriilor cu câteva zile înainte. Graba strică treaba și, cum n-ai avut parte de o vacanță cum trebuie anul acesta, nici bagajul nu trebuie lăsat la voia întâmplării. 

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Profihairshop.ro