Produsele de curățat parfumate

Majoritatea produselor de curățat au arome de vanilie, lămâie sau mere și sunt destul de ispititoare pentru câini. Dacă verși din întâmplare detergentul lichid pentru geamuri, câinele tău va fi tentat să guste din el, pentru că mirosul este irezistibil. Ai grijă să nu lași niciodată soluțiile de curățat la întâmplare prin casă și să le ții departe de animalele de casă.

Medicamentele

Pastilele de orice fel sunt periculoase pentru câinele tău și va fi tentat să le înghită, mai ales dacă este obișnuit să cerșească bonboane. Le va confunda cu dropsurile pe care te vede pe tine că le mănânci, mai ales că multe pastile sunt colorate și dulci la suprafață. Fii atentă să nu ții medicamente într-un loc unde poate ajunge câinele tău și să nu le arunci la coș, dacă lui îi place să cotrobăie prin gunoi.

Banii, în special cei din metal

Mulți câini sunt tentați să înghită monedele de metal, mai ales din cauza mirosului lor puternic. Nu va fi ușor să scape de ele, odată ajunse în stomac, iar veterinarul va recomanda operația. Fii atentă să nu lași niciodată monede într-un loc unde ajunge ușor câinele tău, mai ales dacă știi că este tentat să înghită obiecte mici.

Cablurile electrice

Aproape toate animalele de casă, câini, pisici și chiar papagali, sunt tentate să roadă cablurile electrice. Încearcă să le ascunzi după mobilele de mari dimensiuni sau să le camuflezi în plinta parchetului. În magazinele destinate animalelor, există soluții sub formă de spray cu care poți ține câinii departe de cabluri.

Gunoiul menajer

Câinii nu prea fac diferența dintre resturile de mâncare pe care le-ai aruncat la gunoi și hrana proaspătă pe care le-o oferă stăpânii. Ei sunt tentați să răscolească prin gunoi dacă găsesc oase și alte resturi apetisante, dar pot găsi multe alte lucruri care reprezintă un pericol pentru ei: cioburi de sticlă, produse chimice sau substanțe letale. Ai grijă ca gunoiul menajer să fie adunat într-un loc închis, la care câinele tău nu are acces.

sursa foto: 123rf.com