Ai auzit de lista magică pentru Moș Crăciun? Dacă nu, trebuie să afli acum! Te va ajuta în această perioadă în care cei mai mulți părinți se iau cu mâinile de cap și nu știu ce să mai facă.

Moșul, iepurașul și alte persoane care oferă cadouri trebuie să fie darnici, dar cei mai mulți fac asta tot pe socoteala noastră, a părinților… Cum să împaci și copilul, și bugetul? Pe scurt, cum să ai bani și în ianuarie, fără să-ți vezi odrasla dezamăgită și plânsă sub brad? Lista magică pentru Moș Crăciun este soluția ideală!

Ce este lista magică pentru Moș Crăciun

”Un truc util este să faci împreună cu copilul tău o listă unde poate scrie tot ce-și dorește. Aceasta este lista magică Psihoterapeut Cristina Radulescu Ionpentru Moș Crăciun. Dar lucrurile nu se opresc aici cu finalul că trebuie să-i cumperi tot ce a notat pe listă. Îi vei spune să-și aleagă doar două sau, cel mult, trei articole pe care le vrea cu adevărat. Dacă pune pe listă obiecte pe care deja le are, îl poți preveni că Moșul nu-i va respecta cererea pentru că deja mai are un exemplar”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Partea bună este că va face diferența între dorințele de moment și lucrurile pe care le vrea cu adevărat și pe care s-ar bucura să le primească.

Lista magică pentru Moș Crăciun. Cum îl convingi să accepte mai puține cadouri

Specialistul te învață un truc pentru ”ca să nu fie dezamăgit că nu primește tot. Îi poți explica următorul lucru: în fiecare oră, se nasc în lume copii. Ca urmare, de la an la an sunt tot mai mulți. Așa că Moșul trebuie să lase mai puține jucării la fiecare pentru ca să ajungă tuturor. Ar fi util să învețe să dăruiască și să împartă. Implicați-vă în acte de caritate la centre de plasament, biserici, școli din zone defavorizate etc.”

Citește și: Când Moș Crăciun nu poate fi prea darnic: Cum poți avea, totuși, Sărbători fericite

Lista magică pentru Moș Crăciun îl va învața și să facă economii

În ce privește lucrurile foarte scumpe pe care visează să le aibă, nu este neapărată nevoie să le primească acum. ”Învață-l să economisească pentru ele. Ajută-l să strângă bani în pușculiță și să valorizeze lucrurile pe care deja le are. Vei vedea că va cheltui mai chibzuit suma pe care s-a chinuit să o adune”, spune Cristina Ion-Rădulescu.

Lista magică pentru Moș Crăciun. Idee pentru mici întreprinzători

O idee ar fi să vândă pe site-uri specializate obiectele pe care le are, nu le mai dorește și ar putea fi cumpărate de alții. Pe de altă parte, este bine ca micuțul să învețe că valoarea unui om nu stă în hainele de firmă pe care le poartă sau în lucrurile scumpe cu care se înconjoară. Dacă are la școală astfel de colegi, spune-i să nu-i ia în seamă și să pună accent pe calitățile sufletești și intelectuale. Învață-l și să facă diferența dintre lucrurile scumpe și cele cu adevărat valoroase.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com