Cum te poate ajuta o lingură: decojește mai ușor un ou fiert

 

După ce ai fiert oul, nu te mai chinui să îl decojești cu unghiile. Ciocnește ușor coaja cu o linguriță, îndepărtează partea din vârf, apoi folosește lingurița să îndepărtezi restul de coajă de jur împrejur. Este simplu și nu te mai murdărești pe mâini, când vrei să cureți ouăle fierte.

Lingurița, cea mai bună unealtă să decojești un kiwi

Este neplăcut să te murdărești pe mâini când vrei să mănânci un kiwi bine copt și suculent. Taie cu un cuțit capetele fructului, apoi folosește vârful unei lingurițe să îndepărtezi coaja. Cu puțină îndemânare, vei vedea că este mai simplu decât credeai.

Curăță rădăcina de ghimbir cu lingura

Rădăcinile de ghimbir pot fi curățate cu un cuțit, dar te poți tăia oricând, mai ales că ele au o formă neregulată. Mai bine folosește o lingură. E mai rapid și mai sigur.

Lingura, mai sigură când deschizi un borcan de murături

Tot lingura este recomandată și când vrei să deschizi un borcan de dulceață sau de murături. Decât să folosești un cuțit și să riști să te tai sau să spargi borcanul, mai bine folosești vârful unei linguri să tragi de capac până când auzi un mic pocnet. Apoi se deschide ușor!

Lingura de lemn te ajută la gătit

Când fierbi legume sau carne, după ce iei spuma, pune o lingură de lemn la jumătatea oalei. Apoi pune și capacul să se sprijine de lingură, dacă este nevoie. Lingura va forma o barieră care va împiedica spuma și bulele de aer să se reverse peste pereții oalei.

Trucuri pentru frumusețea ta

Cum te poate ajuta o lingură să scapi de pungile de sub ochi

Pune seara o lingură în congelator, învelită într-o folie subțire de plastic. A doua zi de dimineață, dacă știi că te trezești cu pungi sub ochi, ține lingura înghețată sub ochi și micile umflături vor dispărea ca prin farmec.

O lingură poate fi conturul perfect pentru obraji

Dacă nu știi cum să aplici corect fardul de obraz pentru linia feței tale, pune o lingură peste pomeți și folosește o pensulă fină să aplici fardul pe sub lingură. Ai grijă să nu încarci obrajii cu prea multă culoare.

Cu lingurița trasezi linia perfectă cu tușul de pleoape

Uită-te cu atenție la schema din imagine și folosește o linguriță să trasezi simplu și corect cea mai frumoasă linie.

Cu coada lingurii trasezi linia dreaptă în continuarea pleoapei de jos, apoi cu partea rotundă a linguriței desenezi linia curbă de pe pleoapa superioară.

sursa foto: Shutterstock