Lustruiește geamurile

Hârtia filtrelor de cafea, ușor aspră și care absoarbe bine grăsimea, este foarte utilă la ștersul și lustruitul geamurilor. De asemenea, poate fi folosită și pentru lustruirea oglinzilor, tacâmurilor din inox sau din argint sau la curățarea altor obiecte lucioase din bucătărie.

Filtrele sunt sigure la microunde

Dacă vrei să acoperi un bol cu mâncare în timp ce îl încălzești la microunde, nu poți folosi capace de metal. În schimb, poți folosi un filtru de cafea care să se potrivească pe mărimea bolului.

Decantează vinul

Dacă îți place să îți servești oaspeții cu un vin parfumat, ai grijă să îl decantezi mai întâi, iar cea mai bună metodă este să îl lași să se scurgă încet printr-un filtru de cafea.

Servește sandvișuri sau înghețată

Copiii se pătează tot timpul când mănâncă sandvișuri sau înghețată pe băț. Servește-i punând alimentele în filtre de cafea să nu se mai murdărească nici pe mâini, nici pe haine.

Utile pentru ghivece

Când plantezi o floare nouă la ghiveci, pune mai întâi o bucată de filtru pe fundul vasului, apoi puțin pietriș fin și pământ. Filtrul împiedică pământul să iasă din ghivec, dar permite apei să se scurgă în farfurie.

Servește floricele de porumb

Când ai musafiri și vă uitați împreună la un film, floricelele de porumb sunt binevenite. Servește-le în filtre de cafea, ca să vă simțiți ca la cinema.

sursa foto: Shutterstock