Te ajută să ”te speli” pe dinți

Când nu ai de la îndemână periuța și pasta de dinți, într-o călătorie sau la birou, mănâncă un măr acrișor, iar acidul fructului îți va împrospăta respirația.

Merele pot alunga durerea de cap

Un studiu american a demonstrat că durerile de cap care apar din senin pot dispărea, dacă miroși câteva minute un măr parfumat. Taie fructul pe jumătate, bucură-te de aroma lui proaspătă și apoi consumă-l!

Grăbește coacerea roșiilor

Pune un măr bine copt într-o pungă de hârtie cu roșiile mai puțin coapte și lasă-le în cămară două sau trei zile. Roșiile se vor coace mai repede de la etilena pe care o emană mărul.

Înmoaie zahărul

Zahărul are tendința să se întărească și să se adune în bulgărași pe care nu îi mai poți folosi la cafea sau la cremele pentru prăjituri. Pentru a-l face din nou ușor de folosit, pune o felie groasă de măr în punga cu zahăr și las-o două zile să își facă efectul. Va fi din nou ușor de folosit.

Păstrează tortul proaspăt

Feliile de tort se usucă repede în frigider, de aceea este mult mai bine să le păstrezi într-o cutie de carton împreună cu o jumătate de măr. Blatul de tort își va păstra consistența moale mai mult timp.

Repară mâncarea prea sărată

Dacă ai scăpat din greșeală prea multă sare în ciorbă sau în sos, pune câteva felii proaspete de mere verzi sau galbene și acestea vor absorbi excesul de sare. Când mâncarea este gata, aruncă feliile de măr, dacă nu îți place să le mănânci.

Le poți transforma în lumânări

Dacă ai câteva mere prea acre pentru a le mânca, scobește cotorul și înlătură o parte din miez, atât cât pentru a încăpea o lumânare mică. Seara, vor avea un efect deosebit și vor parfuma dormitorul.

sursa foto: 123rf.com