Cu ceva timp în urmă, gelul dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool era recomandat doar în situațiile de urgență, când nu aveai deloc acces la apă și săpun. În aceste zile, am ajuns să îl folosim de fiecare dată când ieșim din casă și chiar de mai multe ori pe zi.

Îl avem cu noi în buzunar, în poșetă, în geantă… îl folosim intens, astfel că nu ar fi rău să știm ce alte utilizări mai poate avea.

Curăță petele de marker

Dacă te-ai pătat la serviciu cu marker, fie pe mâini, fie pe haine, poți folosi imediat gelul dezinfectant pe bază de alcool. Acesta curăță foarte bine petele persistente de marker, tocmai datorită alcoolului.

Curăță petele de cosmetice

Orice pată de ruj, de mascara sau de fond de ten poate fi curățată cu gelul dezinfectant pentru mâini. Alcoolul dizolvă grăsimea și pigmenții din cosmetice și te ajută să scapi de pete. După ce speli hainele, nici nu vei mai știi unde a fost pata de ruj!

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Gelul dezinfectant pentru mâini pe post de deodorant

Dacă ai transpirat și nu ai șansa să te speli și să te schimbi imediat, caută o toaletă și tamponează-te la subraț cu acest gel. Alcoolul dizolvă imediat transpirația, înlătură mirosul neplăcut și lasă pielea curată și uscată.

Tratează firele de păr care cresc pe sub piele

Dacă te confrunți cu această problemă, de multe ori apăruta din cauza foliculitei, după ce te epilezi cu lama, masează zona unde firele de păr cresc pe sub piele cu gel dezinfectant. Aplică gelul în fiecare zi și masează ușor cu un burete moale. Vei vedea că, în trei, patru zile, firele de păr încep să crească în mod normal, fără să se mai infecteze.