CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Micuțe, rotunde, cu forme atrăgătoare și pastelate, formele de silicon pentru brioșe pot fi folosite în diverse situații pentru a sorta obiecte mici și pentru a le folosi drept suporturi în bucătărie. Urmărește clipul nostru și vei vedea câteva dintre întrebuințările lor posibile.

Sortează gustări, condimente sau bijuterii

În bucătărie, mai poți folosi formele de silicon mici și rotunde pentru a sorta pliculețele cu diverse condimente sau pentru a servi mici gustări. Pune pe un platou mai multe forme de brioșe frumos colorate și pune în ele nuci, alune, migdale, bomboane, covrigei sau biscuiți atunci când ai mai mulți musafiri și vrei să servești tot felul de gustări.

Tot cu aceste forme poți sorta bijuterile, să nu se mai încurce inelele cu cerceii sau cu brățările. În micul sertar cu bijuterii, aceste forme se vor încadra bine și vei găsi mai ușor bijuteriile de mici dimensiuni care se pierd printre celelalte.

Cu formele de silicon poți manevra lucruri fierbinți

Când trebuie să apuci toartele unei oale fierbinți, pe care tocmai ai scos-o din cuptor, folosește două forme de silicon pentru brioșe. Prin silicon nu te frigi, ele fiind la fel de bune precum mănușile groase de bucătărie.

De asemenea, poți topi untul într-o formă de silicon, în cuptorul cu microunde, și o poți scoate imediat ce untul este topit, pentru că nu te frige.

Separă albușurile de gălbenușuri

Când ai doar două sau trei ouă de separat, nu mai murdări castroanele mai mari din bucătărie. Folosește două forme mici de brioșe pe care le speli apoi în câteva secunde.  

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă