Elimină mucegaiul și ciupercile

Amoniacul și înălbitorul sunt două substanțe care te scapă de mucegai, fie în interiorul casei, fie în exterior, dar niciodată nu trebuie folosite împreună. Înălbitorul elimină mucegaiul și ciupercile care au apărut în rufele vechi, ținute în spații umede. Dacă nu ți-e teamă că se decolorează, ține rufele într-o soluție din apă caldă și înălbitor timp de o jumătate de oră, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi spală-le la mașină.

Înălbitorul combate igrasia

Combină apă caldă și înălbitor în părți egale într-un recipient cu pulverizator și stropește bine faianța sau gresia, în locurile unde apare mucegai. Lasă soluția să acționeze câteva ore, apoi spală cu o perie sau cu un burete aspru spațiile dintre plăcile de faianță, să scapi de mucegai și să fie mai albe.

Curăță perdeaua de la duș

Din cauza umezelii și a aburului, perdeaua de la duș se înnegrește în câteva luni de folosire. Dar, dacă o speli din când în când cu o soluție din apă și înălbitor, vei preveni depunerea mizeriilor și apariția mucegaiului.

Scapă de petele de pe pavaj și pereți

Aproape toate petele de pe ciment sau de pe pavajul de la intrarea în casă pot fi curățate cu înălbitor. De asemenea, pot fi curățați și pereții exteriori ai casei, dacă sunt albi, indiferent de tencuială. Pune o ceașcă de înălbitor la o găleată de 5 litri de apă și spală bine pereții sau pavajul, folosind o perie sau bureți.

Sterilizează obiectele vechi cu înălbitor

Dacă îți place să cumperi obiecte vechi, cu parfum de epocă, de la târgurile de antichități, dar nu ești sigură că sunt prea curate, este bine să le igienizezi cu înălbitor. Bineînțeles, îl poți folosi numai în cazul în care materialul din care este făcut obiectul respectiv este rezistent la apă și nu se decolorează, cum ar fi vesela veche de porțelan.

Igienizează tocătoarele din lemn sau plastic

Pune o lingură de înălbitor la 2 litri de apă și freacă tocătoarele de bucătărie cu această soluție folosind o perie aspră. Apoi, clătește din abundență cu multă apă caldă. Înălbitorul va distruge cea mai mare parte din bacteriile și microbii care se dezvoltă în fisurile lemnului.

Dă strălucire obiectelor din sticlă și porțelan

Când speli vesela din sticlă sau porțelan, vazele sau chiar lustra, adaugă o linguriță de înălbitor în detergentul lichid de vase pe care îl folosești. Nu uita să porți mănuși, ca să îți protejezi pielea. Cu înălbitor, vei vedea că vasele vor fi mai strălucitoare după ce le clătești și le usuci.

sursa foto: 123rf.com