Dacă tocmai l-ai cumpărat și te gândești unde trebuie montat televizorul, ține cont de ferestre, de lumina naturală și de canapea sau de pat. Acestea sunt cele mai importante elemente la care trebuie să te raportezi.

Televizorul trebuie să stea pe același perete cu ferestrele sau în lateral, astfel încât lumina naturală și soarele să nu bată direct în ecran.

Distanța minimă la care trebuie montat televizorul

În al doilea rând, trebuie să ții cont de faptul că fotoliile sau canapeaua pe care vei sta să te uiți la televizor trebuie să fie la o distanță de trei ori mai mare decât diagonala lui. Deci, dacă îți cumperi un televizor cu diagonala de 100 cm, ar trebui ca patul sau fotoliul să fie la minimum trei metri de el.

La ce înălțime este bine să pui televizorul

Specialiștii recomandă să montăm televizoarele plate la nivelul ochilor și într-o zonă mai întunecată a camerei, astfel încât să putem urmări imaginile cât mai bine. Punctul central al ecranului trebuie aliniat cu privirea ta, de pe canapeaua sau fotoliile pe care obișnuiești să stai seara.

Televizorul poate sta pe o comodă care trebuie să fie mai înaltă decât canapeaua cu cel puțin 15 – 20 cm. Sau poate fi montat pe perete, în așa fel încât să nu fie mai sus de linia privirii tale.

Este indicat să ancorezi bine televizorul de perete, chiar dacă este pus pe o comodă. Există suporturi și chingi speciale care se prind în perete și ancorează televizorul, astfel încât copiii sau câinele, dacă ai un animal de companie, să nu îl poată dărâma.

sursa foto: 123rf.com