Multe dintre produsele destinate animalelor de companie sunt de fapt jucării controversate. Care mai de care mai colorate și mai ingenioase, aceste produse ar trebui să ajute micile patrupede. Însă nu toate sunt sigure. Iată câteva dintre ele pe care niciun veterinar nu le-ar cumpăra.

Jucării controversate cu laser

Pentru un motănel sau pentru un cățeluș plin de energie, o jucărie cu laser poate părea grozavă. În realitate, ea nu te amuză decât pe tine. Pentru animale este frustrant să vâneze ceva pe care nu îl pot prinde. Ei nu știu ce înseamnă realitate virtuală. Ei au nevoie de ceva concret pe care să îl prindă și să îl ronțăie.

Ghemele din fire

Sigur că orice mâță abia așteaptă să vâneze și să roadă un ghem de fire. Iar, pe vremuri, acestea erau jucării ușor de făcut. Dar nu sunt deloc sigure! Oricând, pisica poate înghiți fire lungi din ghem, care pot provoca dureri și leziuni intestinale grave. Mai bine cauți o jucărie de calitate în magazine, decât un ghem din lână sau ață.

Copitele de vită

Unii stăpâni au impresia că, dacă le oferă câinilor, copite de vită să le roadă, le oferă ceva natural și sigur. Nu este chiar așa!

Chiar dacă sunt uscate bine și igienizate, copitele sunt totuși tari și le pot provoca probleme micilor patrupede. Nu se știe niciodată când își sparg caninii încercând să roadă aceste copite, așa că mai bine te ferești de ele.

Snacks-uri din carne de pui deshidratată

Nu cumpăra așa ceva decât dacă se menționează foarte clar pe pachet că respectiva carne a fost întâi tratată termic și apoi deshidratată.

Este important să fii sigură că jucăria nu conține bacterii precum salmonella sau diverși microbi periculoși pentru câinele sau pisica ta.

Oasele mari de vită

Acestea se numără printre cele mai disputate jucării controversate pentru câini. Veterinarii nu recomandă oasele mari gătite, pentru că devin mai casante și câinele sau pisica ta le poate sparge. Bucățile de os spart ajung apoi să cauzeze răni grave de la gingii, limbă la intestine.

Medicii veterinari recomandă mai degrabă un os crud de vită, curățat bine de resturile de carne și cartilagii și spălat. Este mai puțin probabil ca animalul tău să îl poată sparge în bucăți atunci când îl roade.

Urechile de porc

Sunt bine curățate, uscate, crocante și au un miros foarte apetisant pentru câini. Urechile de porc sunt un fel de șaorma cu de toate! Oferă-i câinelui tău cât se poate de rar o asemenea tratație. Aceste urechi sunt pline de grăsimi, dar nu au nicio valoare nutrițională.

”Oasele” din piele de vită

Alte jucării controversate pentru câini sunt aceste oase false din piele uscată. Dacă ai câine și îi cumperi diverse tratații, știi cum arată un asemenea os fals. O fâșie din piele de vită înnodată la capete, pe care câinii o rod cu mare plăcere.

Dar problema cu aceste jucării este că substanțele folosite pentru deshidratarea și conservarea pielii le pot da dureri de stomac. Citește cu atenție eticheta și ai grijă ce îi cumperi!