Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. În urmă cu puțin timp, el a precizat  că se vor  ridica restricțiile de deplasare individuale din data de 15 mai. Însă, acesta a precizat că va fi obligatoriu ca orice român să poarte măști în spațiile publice și în transportul în comun.

 

„Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Am decis astăzi ca toată lumea să poate măști în spațiile publice sau în transportul în comun”, a declarat Ionannis.

„A doua măsură decisă este una care va bucura pe mulți români. După 15 mai, după ce se epuizează starea de urgență vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile pe deplasăări individuale. Vom putea să ne deplăsăm fără să dăm declarație. Este vorba de libertatea de mișcare individuală”, a subliniat președintele.

 

„Să nu ne imaginam că totul revine la normal din 15 mai. Unele restricții vor dispărea, multe altele vor rămâne în picioare și pas cu pas, după un calendar care ține evident și de evoluția cazurilor, vom incerca sa intram in ceea se numeste intr-o noua normalitate fiindca din pacate expertii spun ca virusul nu va disparea deci va trebui sa gasim o modalitate de trai cu acest virus, cu aceasta epidemie. Pe masura ce interdictiile vor fi ridicate, raspunderea fiecaruia dintre noi va fi mai mare”, a zis Iohannis.

 

Citește și: