Grăbește coacerea fructelor

Pune la un loc portocale, mere, banane și alte fructe de iarnă pe un platou și acoperă-le cu folie alimentară. Dacă unele dintre aceste fructe sunt crude, se vor coace mai repede datorită substanțelor pe care le emană bananele. Ai grijă să le descoperi în momentul în care primele dintre ele se coc și capătă câteva pete maronii.

Păstrează aroma vinului

Ți s-a întâmplat și ție să desfaci o sticlă de vin și să nu o consumi imediat. Câteva zile mai târziu, din cauza dopului, este posibil ca vinul să capete un miros neplăcut, ca de carton mucegăit. De aceea, este bine să învelești dopul în folie alimentară din plastic și apoi să îl pui la sticlă.

Protejează alimentele congelate

41848310_m

De cele mai multe ori, după ce deschizi o cutie de înghețată și consumi o parte din ea, pe deasupra se formează cristale de gheață când o pui la loc în congelator. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, iar înghețata să își păstreze structura cremoasă, pune mai întâi o bucată de folie alimentară și apoi capacul cutiei. Este bine de știut că fructele, legumele și produsele semipreparate stau mai bine la congelator, dacă sunt în prealabil împachetate într-un strat subțire de folie alimentară.

Previne scurgerea produselor cosmetice

Dacă s-a întâmplat să găsești șamponul sau gelul de duș scurs prin bagaje, când ai plecat în călătorie, pune mai întâi o bucată mică de folie alimentară deasupra orificiului, înainte să închizi capacul. Soluția este la fel de eficientă și pentru cutiile cu creme de mâini sau alte produse cosmetice care se pot vărsa în bagaje.

Păstrează pensulele și trafaletul pregătite de lucru

226490300_b249975b89_z

Când zugrăvești casa, ai grijă să speli foarte bine pensulele sau trafaleții la finalul zilei, ca să nu se usuce vopseaua pe ele. Dar, dacă mai ai de lucru și în zilele următoare și nu schimbi vopseaua, este suficient să împachetezi pensulele în folie alimentară și nu se vor mai usca. Nu trebuie să mai pierzi timpul să le speli și să le usuci pentru a le folosi a doua zi. De asemenea, poți înveli recipientul cu vopsea în folie transparentă să nu se usuce nici aceasta.

credit foto: 123rf.com/Foter.com