Întrebări despre igiena dentară la copii: De când ar trebui să începem să îl spălăm pe dinți?

Din momentul apariției primilor dinți. Cariile pot apărea chiar și la bebeluși. Există chiar denumirea de carie de biberon! Ar trebui să-l speli după fiecare masă. Dacă acest lucru nu este posibil, cel puțin de două ori pe zi: dimineața și seara. În niciun caz nu ar trebui să meargă la culcare fără să se spele pe dinți.

Întrebări despre igiena dentară la copii: Ce periuță de dinți să aleg pentru el?

Periuța de dinți este foarte importantă. Există chiar și periuță pentru bebelușii care nu au încă dinți. Aceasta este destinată bebelușilor mai mici de 6 luni și este destinată masării gingiilor. Apoi, există periuță pentru dinți și gingii pentru bebelușii între 6 și 18 luni. Mai târziu, periuțele se adaptează morfologiei gurii copiilor. Astfel, există periuțe destinate copiilor sub 2 ani, pentru intervalul 2-5 ani și peste 5 ani. Periuța trebuie să fie de duritate medie, pentru a nu răni gingiile, dar și pentru a nu fi prea puțin eficientă.

Îngrijirea corectă a dinților copiilor în funcție de vârstă

Întrebări despre igiena dentară la copii: Ce pastă de dinți să aleg?

Pentru că este greu să nu înghită pastă ar trebui să fie una dedicată copiilor, iar până la 2-3 ani ar fi bine ca aceasta să nu conțină fluor. Află și alte ingrediente pe care nu trebuie să le conțină pasta de dinți pentru copii.

Întrebări despre igiena dentară la copii: Cum ar trebui să decurgă periajul

Pune o cantitate de pastă cât un bob de mazăre pe periuță. Dacă micuțul are mai puțin de 2-3 ani, tu vei fi cea care îl periază. Un periaj normal ar trebui să dureze 2-3 minute.

Întrebări despre igiena dentară la copii: Când trebuie schimbată periuța?

Schimbă periuța copilului o dată la una sau maxim trei luni. Dacă a avut o viroză sau dacă perii sunt deteriorați schimb-o mai repede.

Citește și: Dinții copilului: ce alimente și băuturi provoacă cariile dentare

Sursa foto: 123rf.com