Cum alegi cel mai bun frigider

0_350x350c_lm8p

Dacă ai nevoie de un frigider nou, alege unul spațios, bine compartimentat, cu rafturi din sticlă și un consum redus de electrictitate. Sistemul de răcire este un criteriu important de alegere. Răcirea statică presupune formarea unui strat de gheață care se topește automat când depășește 3 mm. În schimb, o tehnologie mai nouă, No frost, folosește curenți reci și uscați de aer, astfel încât nu se mai produce gheață nici în frigider, nici în congelator. Prețul frigiderelor dotate cu această tehnologie este mai ridicat, dar, datorită reducerilor din aceste zile, poate să pornească de la 1.500 – 1.800 de lei.

 Aragazurile noi au funcții tot mai variate

Aragazurile au început să se demodeze, după ce plitele și cuptoarele încorporabile au devenit tot mai răspândite. Dar, dacă preferi să gătești tot la aragazul clasic, oferta este variată și ai de unde alege modele moderne, cu un design deosebit. Noile aragazuri au mai multe funcții, inclusiv cuptoare duble, grill, rotisor sau aprindere automată.

Încorporabil și modern

res_9eccf73a20cfe79652fa33399ba858fd_350x350c_ahac

Dacă vrei o bucătărie modernă și cauți un cuptor incorporabil, fie că este pe gaz, fie că este electric, alege un model economic, dar cu funcții variate precum funcția de încălzire dublă, funcția de dezghețare sau grill-ul rabatabil. Prețurile pornesc de la 600 – 700 de lei și depășesc 2.500 de lei, de aceea trebuie să analizezi foarte bine capacitățile tehnice ale cuptorului și să cauți cea mai bună ofertă.

Robotul de bucătărie, cât mai practic

0019091_robot-de-bucatarie-31l-kitchenaid_400

Roboții de bucătărie au devenit o necesitate în ultimii ani, fie că gătești zilnic pentru o familie numeroasă, fie că pregătești din când în când câte un fel de mâncare pentru tine. Te ajută să prepari totul rapid, curăță, feliază, toacă și mărunțesc alimentele în câteva secunde, iar tu câștigi timp prețios. Prețurile pornesc în general de la 300 de lei, dar, dacă dorești un robot performant, cu elemente din metal de cea mai bună calitate, trebuie să pregătești un buget aproape triplu. Alege un robot cu un motor puternic și cât mai multe funcții și viteze, cu accesorii practice și ușor de curățat.

Aparatul de gătit la aburi, ieftin și util

Dacă ești adepta unui regim alimentar cât mai natural și dietetic, ai putea alege un aparat de gătit cu aburi, al cărui preț variază între 150 și 300 de lei. Este o soluție ieftină, dar are numeroase beneficii pentru sănătatea ta. Ar fi indicat să alegi de la început un aparat cu trei coșuri, pentru a găti concomitent mai multe feluri de mâncare, și cu o putere mare de 1600w sau 1800w. Caută un aparat cu funcția de aburire rapidă și cu funcția Vitamin care presupune o gătire mai puțin agresivă pentru păstrarea vitaminelor din legume.

img288833_24062013102430_0_350x350c_6n0t