Există o metodă sigură să înmulțești aloe vera. Este o plantă suculentă, înrudită cu cactușii, ceea ce înseamnă că poate fi ușor înmulțită prin frunze și prin înrădăcinarea puilor.

Cu toate acestea, există un mic secret pe care trebuie să îl cunoști. Din cauza faptului că frunzele de aloe sunt pline de apă, după ce sunt tăiate acestea se deshidratează prea repede și nu mai prind rădăcini. Astfel că înmulțirea prin frunze tăiate de la planta mamă este mai dificil de realizat.

Cea mai sigură metodă este despărțirea puilor care apar întotdeauna lângă plantele bătrâne câte 2 sau 3 în fiecare an.

Cum să înmulțești aloe vera prin drajonare

În primul rând, trebuie să știi că puii sau drajonii de aloe vera împart aceeași rădăcină cu planta mamă și nu pot fi despărțiți decât după ce ating o anumită dimensiune.

Puii de aloe pot fi separați abia după ce au făcut deja 3 sau 4 frunze și au aproximativ o cincime din lungimea plantei adulte. Dacă nu au frunze deja bine dezvoltate, nu vor reuși să își formeze propriile rădăcini.

Îndepărtează pământul din jurul puilor ca să ajungi la rădăcini și taie astfel încât și planta mamă și puiul ei să rămână cu un colet de rădăcini suficient de mare pentru a le susține.

Cultivă puii separat, fiecare în alt ghiveci, cu un amestec de pământ hrănitor și nisip, așa cum au nevoie și cactușii.

Lasă noile plante să se acomodeze cu noul pământ și după o săptămână poți începe să le uzi moderat.

sursa foto: 123rf.com