Mușcatele rezistă bine la temperaturile ridicate din timpul verii. Ele pot fi cultivate deopotrivă în plin soare, dar și în spații parțial umbrite. Iată ce îngrășăminte pentru mușcate poți folosi în sezonul cald, să te bucuri de flori proaspete toată vara!

Fertilizatori sintetici pentru mușcate

Cumpără din comerț fertilizatori special concepuți pentru aceste flori. Citește cu atenție eticheta să știi cum se administrează corect.

Mușcatele sunt plante prolifice, care fac flori din luna mai până în octombrie, când începe să fie tot mai frig. Dar pentru a înflori toată vara, au nevoie de îngrășăminte. Apa nu este de ajuns, iar pământul din ghivece își pierde sărurile nutritive după șase săptămâni de la plantare.

Hrănirea mușcatelor este strâns legată de fazele lor de dezvoltare. Pentru plantele tinere, pe care abia le plantezi în ghivece noi, ai nevoie de un fertilizator cu raportul NPK 18 – 14 – 18, adică o soluție mai bogată în fosfor care contribuie la dezvoltarea rădăcinilor și a tulpinilor viguroase.

În timpul verii, când plantele sunt deja mature și au o mulțime de flori, se folosește o soluție cu fosfor (P) doar pe jumătate, iar toamna, din luna septembrie, este recomandat să sporești aportul de potasiu, care ajută plantele să fie mai rezistente la frig.

Îngrășăminte pentru mușcate din surse naturale

Cele mai bune soluții naturale sunt zațul de cafea și coaja de ou. Acestea conțin diverse săruri de calciu, potasiu și sodiu benefice pentru plante. În același timp, păstrează un Ph mai acid al pământului din ghivece, așa cum le place mușcatelor.

Zațul de cafea trebuie scurs bine de apă și uscat pe o hârtie de copt. Apoi se adaugă în ghivece și se amestecă ușor cu pământul de la suprafață.

Cojile de ouă se spală bine și se curăță de membrana albă, care dă un miros neplăcut dacă se strică. Se usucă la soare, se pisează mărunt și se adaugă în solul din ghivece.

Îngrăsămintele naturale se pot folosi în lunile mai, iunie și septembrie, mai puțin în perioadele caniculare.