1. Lichidele

Pentru smoothie, poți folosi orice fel de suc și orice fel de lapte, fie el lapte de cocos sau lapte de soia. Indiferent de lichide, acestea trebuie să fie întotdeauna primele ingrediente în blender. În acest fel, paleta poate forma un vortex în care se vor asimila celelalte ingrediente și vor fi mai ușor de pasat.

Ține cont de faptul că lichidul va determina vâscozitatea la final. Dacă este prea mult, vei obține un smoothie prea moale, care s-ar putea să nu îți placă în mod deosebit.

2. Pudrele și îndulcitorii

Zahărul, cacaua, mierea și alte alimente sub formă de pudră se bun în blender imediat peste lichide. Astfel, se vor dizolva mai ușor și vor fi perfect încorporate în smoothie.

3. Verdețurile

Frunzele de salată, de spanac sau de varză sunt pe locul trei în ordinea ingredientelor. Și ele trebuie puse imediat după lichide, pentru a fi pasate mai ușor de paleta blender-ului. Ai grijă să îndepărtezi codițele și nervurii groși, pentru că nu va fi deloc o plăcere să îi descoperi în băutura ta cremoasă.

Cum se pun corect ingredientele în blender

4. Alimentele moi

Iaurtul, smântâna, untul vin în ordine după verdețuri pentru a se omogeniza perfect cu lichidele și celelalte ingrediente de mai sus. Pe măsură ce adaugi și alte alimente, poți trece la cele cu o consistență mai fermă.

5. Urmează nucile, fructele și legumele tari sau semințele

Toate fructele cu pulpa tare, toate legumele, precum și nucile, alunele sau migdalele pot fi puse peste ingredientele moi de la baza blender-ului.

Semințele de asemenea, de la cele mai mici de chia, până la semințele mai mari de dovleac, se vor încorpora mai ușor în smoothie, dacă la bază sunt ingredientele lichide și cele cremoase.

6. Gheața și fructele congelate

Cubulețele de gheață se pun întotdeauna ultimele, la fel ca și fructele congelate precum afinele sau zmeura. Nu este indicat să le pui niciodată la baza blender-ului, pentru că acesta nu va reuși să le mărunțească perfect fără să aibă deja lichide la interior.

În concluzie, trebuie să ții cont că ordinea corectă pentru a pune ingredientele în blender pleacă de la lichide, la verdețuri, alimente moi, fructe și legume, semințe și apoi gheață.

foto: Shutterstock