Împodobeşte-ţi casa de Crăciun cu flori roşii şi coroniţe din ramuri de brad! Tradiţia spune că roşul şi verdele sunt culorile care inspiră credinţa şi dragostea şi cele mai bune gânduri în prag de Sărbătoare.

Frunzele de un roşu aprins ale stelei de Crăciun şi cactusul de iarnă cu flori roșii au devenit simbolurile tradiţionale ale celei mai frumoase sărbători de peste an. Frunzişul lor bogat şi culorile vibrante încălzesc atmosfera şi răspândesc voia bună.

Steaua Crăciunului, o stea de foc

Floarea Crăciunului înfloreşte iarna, dar este foarte sensibilă la frig, pentru că vine din regiunile calde ale Americii latine.

Dacă ai primit o Stea de Crăciun în ghiveci, pune-o la fereastră, să primească multă lumină şi soare în dimineţile senine de iarnă.

Ai grijă să aibă mereu pământul umed, dar nu o uda în exces. Dacă se usucă rădăcinile, îi cad imediat frunzele.

shutterstock_537543472

Poinsettia, pe numele ei ştiinţific, este o plantă destul de uşor de îngrijit.

Trebuie doar să ştii că așa numitele flori roșii din vârf, sunt de fapt frunze și vor redeveni verzi cu trecerea timpului.

Primăvara, îi cresc lăstari noi, dar trebuie lăsaţi numai cei mai viguroşi, iar vara trebuie ferită de căldură şi de soarele arzător.

În timpul toamnei, trebuie acoperită cu o pungă de hârtie timp de 14 ore pe zi, pentru a determina frunzele din vârf să capete din nou culoarea roşie înainte de Crăciun.

Vezi toate sfaturile despre cum ingrijesti Craciunita!

Flori roșii de Sărbătoare în cactusul de Crăciun

Cunoscut mult mai bine drept Crăciuniță, cactusul Schlumbergera este originar din pădurile umede ale Braziliei. În climatul nostru temperat, el obișnuiește să înflorească în preajma sărbătorilor de iarnă, drept pentru care a și primit numele de Cactus de Crăciun.

shutterstock_66650230

Este o plantă delicată, care necesită tot anul umezeală și umbră, și suportă destul de greu razele soarelui și căldura.

Înflorirea pe timpul iernii este de fapt stimulată de scăderea orelor de lumină, de aceea este bine să fie ținut într-o cameră rece, în care nu stă aprinsă lumina artificială cu orele.

Trebuie să mai știi că bobocii și florile acestui cactus sunt foarte sensibile și se pot desprinde ușor, dacă muți planta dintr-un loc în altul.

sursa foto: Shutterstock.com