Cojile de ouă, bogate în calciu și alte minerale, constituie un element nutritiv esențial pentru hrana animalelor de casă, a păsărilor de curte sau pentru plantele din grădina ta. Descoperă cât de multe întrebuințări pot avea cojile de ouă și nu le mai arunca la gunoi data viitoare!

  1. După ce fierbi ouăle, lasă apa să se răcească și folosește-o să uzi plantele de apartament. Apoi, după ce consumi ouăle, mărunțește foarte fin cojile și adaugă-le în ghivecele plantelor pentru a reduce aciditatea pământului.
  2. Combină cojile de ouă cu mranița și compostul din grădină pentru a obține un pământ nutritiv pentru plante. În câteva săptămâni, cojile de ouă vor fi dizolvate, iar mineralele absorbite în întregime.
  3. Cojile de ouă, bine spălate, uscate și mărunțite foarte fin, pot fi adăugate în hrana umedă a animalelor de casă sau a păsărilor de curte. Ele reprezintă o metodă naturală și sigură de absorbție a calciului și de fortificare a sistemului osos.
  4. Folosește coji de ouă în loc de praf de curățat pentru oale, tigăi sau ceainice. Combină cojile de ouă mărunțite grosier cu detergentul tău obișnuit de vase și vei curăța petele maronii de grăsime, de ceai sau de cafea.
  5. Din când în când, este bine să torni apă clocotită, detergent de vase și coji mărunțite de ouă pe scurgerea de la chiuvetă. Apa fierbinte va înmuia depunerile de grăsime, iar cojile de ouă le vor curăța de pe țeavă.
  6. Presară coji de ouă sparte în jurul florilor tale preferate, dacă sunt atacate de melci. Melcii nu vor reuși să mai ajungă la plante și vor ocoli straturile cu flori.
  7. Pune un vârf de linguriță de coajă de ou râșnită foarte fin în cafea, dacă este prea amară. Când o fierbi, coaja de ou va îndulci puțin cafeaua și vei folosi mai puțin zahăr.
  8. Cojile de ouă mărunțite și puse într-un săculeț subțire pot fi folosite la spălatul rufelor, ca să le albești. Dacă adaugi și puțină sare, efectul este mai puternic.