În loc de cuțit

Există câteva situații în care poți să folosești ața dentară în loc de cuțit! De ce? Pentru că e mai rapid și alimentele nu se mai lipesc, așa cum se lipesc de lama lată a cuțitului.

Cu ața dentară poți tăia și tu mămăliga, fie că e rece, fie că e fierbinte, pentru ca această ață rezistă și la temperaturi ridicate. Poți tăia bananele rondele fine pentru o salată de fructe sau pentru a decora o tartă. Sau poți tăia brânza de burduf mult mai rapid.

Ața dentară pentru conservarea alimentelor

Poți să înșiri pe ața dentară felii subțiri de măr sau jumătăți de roșii cherry și să le pui la cuptor, să se usuce. Le poți mânca mai târziu în salate, cu sosuri ușoare de iaurt.

Mai poți folosi această ață și pentru a înșira floricele proaspăt coapte. Trebuie doar să folosești un ac dezinfectat cu spirt. Copiii vor fi încântați să se joace ele, să mănânce din șirag în timp ce se uită la un film sau să împodobească bradul de Crăciun când îi vine timpul.

Desprinde mai ușor pișcoturile din tavă

Dacă ai făcut pișcoturi sau biscuiți de casă care s-au lipit puțin de tavă, folosește ața dentară să le desprinzi ușor. Dacă folosești un cuțit, este posibil să zgârii tava și nu este cea mai bună soluție.

Ața dentară pentru rulouri de carne

Când pregătești un mușchiuleț umplut și trebuie să legi carnea la mijlocul căreia ai pus legume, ciuperci sau cașcaval, folosește ața dentară. Este rezistentă și la temperaturi mari în cuptor.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei