Pune jucăriile în lăzile de sub pat

Dacă ai spațiu sub patul sau canapeaua din camera copiilor, cumpără cutii din plastic sau din pânză cât se poate de mari și de încăpătoare, să ascunzi în ele jucăriile. Este indicat ca aceste cutii să aibă capace, astfel încăt jucăriile să fie protejate de praf.

O banchetă nouă sub fereastră

Dacă spațiul de la fereastră îți permite, pune acolo o ladă din lemn cu spațiu de depozitare pentru jucării. Pune la colțurile lăzii apărătoare să nu se rănească cei mici, iar deasupra, pe capacul solid, câteva perne comode. Lada va fi astfel și depozit pentru jucării, dar și o banchetă pe care copiii pot sta la fereastră să deseneze sau să citească.

Folosește un pantofar

Cumpără un pantofar înalt și subțire pentru jucăriile de mici dimensiuni și fă-i loc lângă dulapul cu haine sau chiar după ușă. Fiind îngust, pantofarul poate încăpea aproape oriunde în cameră, iar rafturile lui pot găzdui o mulțime de jucării pe care nici nu se așază praful.

Refolosește cutiile de pantofi sau lădițele pentru fructe

Îmbracă lădițele sau cutiile de pantofi cu hârtie de cadouri, cât mai veselă și cât mai colorată. Poți folosi chiar hârtie imprimată cu personaje din desene animate, să le fie drag copiilor să își adune jucăriile în ele. Aceste cutii, de dimensiuni mai mici, pot fi stocate pe dulapuri sau pe etajere montate într-un colț de cameră.

credit foto: 123rf.com