Te plângeai că nu petreci prea mult timp cu copilul tău. Acum ai de stat două săptămâni sau mai mult cu ei în casă. Unii sunt norocoși și stau la curte. Alții stau la bloc și mișcarea este restrânsă la un apartament micuț. Avem idei de activități pentru copiii aflați în izolare.

Citește și: Învață-l pe copil matematica prin jocuri distractive

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Nu uita de rutină

Pare că e o vacanță, dar chiar și așa, ar fi bine să aveți o rutină, un program structurat. De exemplu:

– Trezire

– Făcut patul

– Gimnastică

– Mic Dejun

– Strâns masa

– Școală online / activități pentru preșcolari (Activități fizice în pauze)

– Pregătit prânzul, masa

– Odihna

– Activități online

– Activități gospodărești

– Masa de seară

– Joacă / Boardgames

– Pregătire de culcare

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Cum să facă mișcare

Mai ales pentru cei mici, mișcarea este esențială. Dacă are ADHD, va fi un adevărat coșmar. Iată câteva idei de activități fizice amuzante:

BELLISSIMI GIOCHI DA CON I BAMBINI

BELLISSIMI??? GIOCHI DA FARE A CASA CON I NOSTRI BAMBINI VISTO CHE SONO A CASA❤❤❤??

Publicată de Fitness Home pe Miercuri, 26 februarie 2020

În plus, faceți gimnastică dimineața. Urmăriți tutoriale online despre exerciții fizice pentru copii pentru a păstra postura corectă. Mulți micuți au o poziție defectuoasă și acum aveți mai mult timp pentru a o corecta. În plus, atunci când urmăreștee un film, pune-l să stea cu un baston la spate.

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Teleșcoala

Multe școli au un program de ore online. În plus, Televiziunea Română a reluat emisiunea Telescoala, care a debutat pe 16 martie. Lecțiile se adresează elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a și vor dura până în luna iunie.

Programul emisiunii Teleșcoala:

9:00-10:00 ore de română și matematică (clasa a VIII-a)

15:00-16:00 clasa a XII, după urmatorul program: două lecții săptămânale de română și matematică și câte o lecție pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie și geografie.

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Site-ul dedicat copiilor de catre NASA

Nasa pune la dispoziție un site unde copiii pot descoperi detalii despre misiunile de explorare a spațiului cosmic. Au la dispoziție fișe și cărți online. Există multe activități și jocuri online. Poți accesa site-ul aici.

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Spectacole online gratuite

În contextul epidemiei de COVID-19, începând cu data de 17 martie, Primăria Municipiului București prin Teatrul de Animație Țăndărică va transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială a instituției, https://www.facebook.com/teatrultandarica/.

Programul spectacolelor transmise live de Teatrul Țăndărică este următorul:

Sâmbătă, 21 martie, 11:00 – ”Rățușca cea urâtă”, regia Gabriel Apostol
Duminica, 22 martie, 11:00 – ”Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, regia Ioan Brancu

Spectacolele vor fi disponibile în regim de transmisie live și vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată.

Poți vedea spectacole online și la Opera Comică pentru copii, pe pagina de Facebook a instituției.

”În timpul săptămânii, de la ora 16:00, aveți ocazia să descoperiți cabinele și secretele unui machiaj de scenă, dar și alte surprize din spatele cortinei. Fiecare zi din timpul săptămânii trebuie să se încheie glorios, cu un zâmbet, iar noi vă propunem ,,Zâmbete la OCC”, la ora 20:00.

Iar la sfârșitul săptămânii avem spectacole LIVE!

Pe 21 martie vom debuta prin a transmite online, o premieră: spectacolul de balet, ,,Scufița Roșie”, la Sala UnderGrant”.

Începând din weekendul 21-22 martie, Teatrul difuzează pe pagina sa de Facebook (FB.com/TeatrulIonCreanga), o selecție de spectacole înregistrate în stagiunile anterioare, oferindu-le copiilor și părinților posibilitatea să vizioneze de acasă unele dintre cele mai îndrăgite producții din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 3 ore de la începerea transmisiunii online, acestea urmând să fie reprogramate ulterior și în alte zile și intervale orare.

Citește și: Şapte activităţi pe care le poţi face acasă cu copiii

Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Programul Teatrului Ion Creangă – Spectacole online

Sâmbătă, 21.03, ora 10:30 – Iglu

— Hei, ce-i acolo în „Iglu”? Două personaje îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii de teatru să descopere ce se află sub straturi-straturi de zăpadă. Ei vor intra într-o lume unde vor fi îndemnați să fie creativi și curioși, să experimenteze și să cunoască, spectacolul dezvăluind cu gingășie sentimente, personaje și obiecte care se pot ascunde într-un iglu de gheață.

Sâmbătă, 21.03, ora 18:00 – A 12-a noapte

— Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? „A 12-a noapte aduce pe scenă farse cu bufoni, calambururi și confuzii, personajele renunțând, rând pe rând, la deghizări și încetând să se mai prefacă. Un spectacol-joc care ne vorbește, cu note poznașe, despre lucruri foarte serioase: despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru. O abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.

Duminică, 22.03, ora 10:30 – Zbor prin povești

— Doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură. Prima producție de teatru-dans realizată de Teatrul Ion Creangă pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani.

Citește și: Activități distractive și educative pentru copiii cu vârsta de peste 3 ani

Sursa foto: 123rf.com