O petrecere în grădină poate fi ocazia perfectă să petreci timp de calitate alături de prieteni și persoane dragi. Cum poți să transformi o zi toridă de vară într-una distractivă? Iată câteva idei de activități pentru o petrecere de vară în grădină.

Cum amenajezi grădina pentru petrecere

Amenjarea grădinei pentru o petrecere poate fi una dintre cele mai plăcute sarcini, mai ales atunci când urmează să petreci o zi în aer liber alături de prieteni. Pentru a te bucura de confort, gândește-te la câteva soluții de amenjare care să-ți transforme petrecerea într-una de neuitat. Așadar, ce să ai în vedere atunci când amenjezi un spațiu pentru petrecere.

  • Nu încărca grădina cu mult mobilier, care să îți ocupe din spațiu. Alege câteva rafturi etajate care te vor ajuta să depozitezi mâncara, gustările și băuturile răcoritoare.
  • Aranjează un loc pentru luat masa, undeva la umbră sau în cel mai verde colt al grădinii. Pune scaune confortabile sau perne care să sporească gradul de confort.
  • Agață lampioane sau lumânări de exterior în spațiul grădinii. Acestea vor înfrumuseța locul, dar vor fi și utile pe timp de seară.
  • Decorează grădina cu câteva ornamente de petrecere, care știi că sunt pe placul invitaților. Dacă sunt și copii invitați, nu uita de câteva jucării de exterior potrivite pentru ei.
  • Nu uita de locul pentru grătar. O petrecere reușită în aer liber are și un grătar de care să vă ocupați în gașcă.
  • Pentru o atmosferă relaxantă, nu uita de coloană sonoră. Ocupă-te de muzică pentru a transforma petrecerea într-una reușită.

Idei de activități distractive pentru o petrecere în grădină

După ce ai amenjat grădina pentru petrecere, iar invitații au sosit, începe distracția. Jocurile nu trebuie să lipsească din echipă, așa că iată ce îți recomandăm.

Bowling pe gazon

Distractiv de jucat și simplu de configurat. Din sticle goale de plastic, de 2 litri, pe care le poți umple cu apă pentru a fi stabile pe sol, poți face pini de bowling. Cu ajutorul unei bile sau mingie mai grea puteți începe jocul.

Șotron

Chiar dacă ți se pare un joc copilăresc, pentru cei mici, totul se poate transforma într-o distracție fără margini dacă regândiți cu toții traseul șotronului clasic. Poate să jucați în echipe, două persoane care sar în același timp și care încearcă să câștige prin eliminarea coechipierului.

Crochet

Un joc pe iarbă în care va trebui să loviți bile mici de plastic ori de lemn printr-un traseu setat initial.

Jocuri distractive în grădină – Jocul Kan Jam

Este unul dintre cele mai răspândite jocuri în toată lumea. Ai nevoie doar de un Frisbee sau un alt tip de disc și un recipient mare, poate fi chiar și un coș de gunoi mare și curat. Un slot se taie în partea lateral a coșului. Scopul jocului este acela de a aduce discul în container.

Potcoave

Unul dintre jocurile distractive ce poate fi încercat în grădină. Jocul implică aruncarea potcoavelor pe o miză, văzând cât de aproape poate să ajungă fiecare dintre voi. Cu cât potcoava se află mai aproape de miză, cu atât primește mai multe puncte. Fiecare jucător are dreptul la două aruncări.

Volei

Un joc pe care puteți să îl încercați dacă sunteți mai mulți prieteni. Nu ai nevoie decât de o plasă care să se întindă pe terenul pe care îl ai la dispoziție. Marchează locul jocului și începeți să jucați.

Vânători de comori

Este jocul copilăriei pentru mulți dintre noi, dar care este de actualitate și astăzi. Poate fi o activitate distractivă la petrecerea organizată în grădină. Puteți ascunde orice gel de obiecte colorate, care sunt în tema petrecerii.

Activități distractive în grădină – jocul Dă-l altuia

Jocul poate fi jucat de mai multe persoane, la masă. Toți participanții stau într-un cerc. Primul jucător primește un buton sau o bucată de material într-o formă rotundă, o pune pe degetul arătător, și trebuie să o transmită celuilalt jucător fără să atingă acel buton cu mâinile. Se dă mai departe de la un jucător la altul din deget în deget. Jocul continua până ce este desemnat un câștigător.

Jocul Dimpotrivă

Un joc de echipă distractiv în care toți participanții se aliniază, iar un lider este ales în față. Ideea jocului este aceea de a face totul pe invers față de cum spune liderul. Ca exemplu, când liderul spune să ridici mâna dreaptă, vei ridica mâna stângă și tot așa. Liderul se schimbă constant cu participantul care greșește în joc.

Jocul sticla

Veți avea nevoie de o sticlă și câteva bucăți mici de hârtie. Fiecare participant scrie 1-2 sarcini pe foaia de hârtie, toate foile sunt rulate și băgate în sticlă. Se rotește sticla, iar persoana în fața căreia sticla s-a oprit trebuie să extragă o foaie din sticlă și să îndeplinească sarcina.

Citește și: Rețete de deserturi pentru vară fără coacere