Zeama acră și sărată în care au stat murăturile poate fi folosită la ciorbe, la salate sau pe post de marinate pentru cărnurile mai tari. Condimentată cu piper, mărar, cimbru și hrean iute, soluția din oțet are un gust delicios și este apreciată de mulți consumatori de murături. Nu te grăbi să o arunci, după ce ai consumat legumele murate! Iată ce poți face cu ea.

O marinată picantă

Folosește zeama de la murături să pui la marinat carnea de vită sau carnea de porc pe care o vei găti a doua zi la cuptor sau pe grătar. Oțetul frăgezește, iar sarea și celelalte condimente dau un gust special fripturilor.

Acrește ciorba

Dacă mesenii tăi vor ciorba mai acră, pune-le la dispoziție borcanul cu zeama de la castraveciori. Câteva linguri de zeamă acră și ciorba va avea gust pentru toată lumea!

Înmoaie ceapa

Dacă vrei să faci o salată cu ceapă crudă, dar nu îți place în mod deosebit gustul și iuțeala cepei, las-o câteva ore în zeamă de murături. Ceapa se va înmuia și nu va mai fi atât de iute!

Dressing pentru salată

Zeama de la murături dă gust mai bun salatelor de iarnă pe bază de cartofi, morcovi sau varză. În loc să adaugi sare și oțet, mai bine condimentezi salata cu zeama din oțet și va fi mai gustoasă.

Sos pe bază de iaurt

Tot cu zeama de la murături poți face un sos de iaurt apetisant. Folosește un iaurt mai gras și adaugă zeama acră treptat până când capătă consistența și gustul dorit pentru salatele de crudități sau de verdețuri.

sursa foto: 123rf.com