Data viitoare, poate n-ar fi rău să le pui deoparte, să le păstrezi, pentru că nu se știe când vei avea nevoie de ele.

Îți vor fi de folos dacă ți-ai scăpat telefonul în toaletă, așa cum, din păcate se mai întâmplă. În loc să folosești orez pentru a extrage toate apa din el, pune-l într-un vas în care ai așezat pachețelele de gel, după ce, bineînțeles, ai închis aparatul și l-ai desfăcut. Până dimineață va fi perfect uscat.

 Aceleași pachețele de siliciu te ajută și să nu se mai aburească parbrizul. Așază-le în interiorul mașinii, lângă parbriz, și acesta va rămâne perfect uscat. Nu se va mai aburi indiferent de vreme.

Dacă ai un aparat de ras în care ai investit, de bună calitate, îl poți face să reziste mai mult tot cu ajutorul pachețelelor de siliciu. Cum umezeala e cea care strică lama, poți așeza aparatul într-o cutie în care se află astfel de biluțe din siliciu, care vor usca perfect aparatul, păstrându-l în bună stare și prelungindu-i viața.

Pachețelele de siliciu te ajută și să scapi de mirosul neplăcut din geanta cu care mergi la sală. Pune câteva în geantă și acestea nu vor lăsa bacteriile să se dezvolte. Eventualele mirosuri vor fi de asemeni neutralizate.

Probabil și tu ai fotografii vechi care, deși valoroase, stau undeva in pod sau intr-un garaj. În timp se vor lipi, dacă nu iei măsuri, așa că pune în cutia în care le ții câteva pliculețe de siliciu, care le vor proteja.

Vezi și 5 schimbări rapide pe care le poți face în casă cu un buget sub 200 de lei

Citește și: