Spală mai întâi ramele și înlătură toate depunerile de praf și mizerie cu apă caldă și un detergent obișnuit. Folosește un burete abraziv pentru depunerile vechi sau praf de curățat, dacă este nevoie să insiști.

Spală geamurile într-o zi înnorată sau după ce nu mai strălucește soarele direct asupra lor. Căldura soarelui le va usca prea repede și vor rămâne pete inestetice.

1. Folosește apă caldă curată și detergent lichid de vase pentru a înmuia mizeria de pe geamuri. Schimbă apa și adaugă câteva picături de amoniac pentru a clăti sticla. Apoi lustruiește geamurile cu o lavetă moale, uscată din microfibră, folosind detergenți speciali pentru suprafețe lucioase, pe bază de alcool. Detergenții obișnuiți vor lăsa dâre albe pe ferestre, după ce se vor usca.

2. Pune o linguriță de sulfat de cupru într-un litru de apă și clătește geamurile cu această soluție, după ce le-ai curățat. Vor căpăta o nuanță plăcută de verde, după ce le lustruiești.

3. Adaugă câțiva stropi de glicerină și amoniac în apa cu care clătești geamurile. Glicerina va împiedica praful să se mai depună prea repede pe geamuri și vor rămâne mai multă vreme strălucitoare.

4. Dacă ai vopsit ramele geamurilor și au rămas pete de vopsea pe sticlă, freacă-le cu o lavetă aspră înmuiată în ulei, apoi spală cu soluții degresante.

5. Degresează geamurile cu o soluție din apă caldă și oțet sau cu soluții speciale pentru curățat parbrizul mașinilor. Acestea din urmă sunt mai eficiente decât soluțiile obișnuite pentru geamuri.

sursa foto: benjaminreay / Foter / CC BY” target=”_blank”>Foter.com