Interiorul poșetei

În interiorul unei poșete, oricât ai fi de ordonată, tot se mai adună scame, firimituri, bucățele de hârtie sau mici obiecte de care uiți și de care nici nu mai ai nevoie. Folosește o rolă pentru scame cu hârtie adezivă și vei aduna toată mizeria din interiorul genții.

670px-Clean-a-Venetian-Blind-Step-4

Jaluzelele din plastic

Lamelele subțiri de la jaluzelele din plastic sau din aluminiu nu sunt ușor de curățat cu peria sau cu dușul. Cel mai bine este să îți îmbraci mâna într-o șosetă flaușată și moale și vei putea curăța fiecare lamelă pe ambele părți dintr-o singură mișcare. Folosește apă caldă și puțin oțet, să le împrospătezi.

Televizorul și monitorul de la calculator

Monitoarele atrag cantități mari de praf. Surprinzător, pentru a scăpa de el și pentru a le reda luciul, poți folosi un filtru de cafea. Hârtia poroasă va absorbi praful în câteva secunde.

Aer proaspăt în bucătărie

Mărunțește la robot sau cu un cuțit cojile de portocale și de lămâi, să îți parfumezi bucătăria. Parfumul se va păstra toată ziua!

7-Pets

Părul de animale de pe covoare

Trece o lamă pentru spălat geamurile peste covoare și carpete, apăsând ușor. Marginea de cauciuc se va electriza și va aduna firele de păr.

Praful de pe haine

Folosește saci de plastic subțiri pentru a înveli hainele așezate pe umerașe. Așa le vei proteja de praful care se depune, când stau prea mult timp nefolosite.

Sare pentru râșniță

Dacă râșnița de cafea sau de condimente a căpătat o culoare maronie, greu de curățat, râșnește sare grunjoasă și se va curăța în câteva secunde.

15891-dream-drawer-organizer_1_375

Ordine în sertare

Dacă îți este greu să găsești șosetele sau tricourile în sertarele aglomerate, încearcă să le împăturești cât mai strâns și să le așezi unul lângă altul, nu unul peste altul. Așa le vei găsi mai ușor când te grăbești să te îmbraci!

Plasele de insecte

Se curăță cel mai bine la duș, dacă le înmoi bine și le speli cu un burete aspru și detergent lichid.

sursa foto: [email protected] / Foter / CC BY” target=”_blank”>Foter.com