Hrana pentru pisici este la fel de savuroasă pentru câinele tău ca și hrana lui proprie. Câinii sunt pofticioși și ar mânca orice, și din farfuria ta, și din castronelul micilor feline. Dar veterinarii spun că nu este deloc recomandat să îi dai câinelui hrană special concepută pentru pisici.

O dată, de două ori, accidental, nu este o problemă gravă. Dar în niciun caz nu trebuie să hrănești câinele cu bobițe pentru pisici pe termen lung. Necesitățile nutriționale ale celor două animale sunt diferite și nu trebuie hrănite la fel.

Hrana pentru pisici este mai grasă!

Ține cont de faptul că boabele sau hrana umedă special concepută pentru pisici conține un procent mai mare de grăsimi și proteine, decât hrana pentru câini. Sigur că nu le face rău, dacă mănâncă din când în când, dar pe termen lung nu le asigură nutrienții de care au nevoie.

În cazul în care câinele mănâncă o cantitate prea mare, hrana pentru pisici fiind mai grasă poate declanșa dureri de stomac, vomă și diaree. Pe termen lung, consumul preparatelor pentru pisici duce la pancreatită și obezitate.

Pisicile sunt carnivore, pe când câinii sunt omnivori, dar mirosul preparatelor pentru pisici este foarte apetisant pentru ei, tocmai pentru că hrana pisicilor conține mai multă carne și grăsime.

Nici pisicile nu trebuie să mănânce hrană pentru câini, pentru că nu primesc suficientă vitamina A și taurină și nici suficiente proteine din preparatele special concepute pentru câini.  

Cum ții câinele departe de hrana pisicii

Dacă ai și câine, și pisică, iar primul dintre ei încearcă mereu să se servească din castronelul pisicii, trebuie să îi hrănești în spații separate, în două camere. Fiecare trebuie să aibă locul lui de hrană, iar după ce mănâncă să faci imediat curat în castronele.

Sau poți încerca să pui castronul pisicii pe un raft la înălțime, acolo unde câinele nu poate ajunge. Dar important este să nu declanșezi rivalitatea dintre ei și să nu provoci câinele să atace pisica, atunci când aceasta mănâncă.