Folosește hârtia cerată în frigider

Protejează cutia pentru legume și fructe din frigider cu un strat de hârtie cerată. Dacă uiți de legume în cutie câteva săptămâni și încep să mucegăiască, acest tip de hârtie nu lasă mucegaiul să ajungă în tavă și să se infiltreze în plastic.

De asemenea, unele legume pot fi păstrate mai bine la frigider învelite în hârtie acoperită cu ceară, pentru că nu se deshidratează așa de repede și nu mucegăiesc. Este vorba de rădăcinoase precum morcovi, țelină, rădăcină de pătrunjel sau păstârnac.

Cașcavalul și brânza maturată se păstrează în hârtie cerată

Învelește bucățile de cașcaval sau de brânză tare și grasă în astfel de hârtie. Ea lasă brânza să respire, dar nu se mai usucă și nu mucegăiește. Învelite în hârtie cerată, bucățile de cașcaval sau de telemea se vor păstra cel puțin cu o săptămână mai mult decât ținute pe farfurie în frigider.

Folosește hârtia cerată când rulezi aluatul

Ai întins o foaie subțire de aluat lipicios și vrei să o rulezi pe sucitorul de lemn? Uneori se întâmplă să se lipească aluatul și ai nevoie să presari multă făină. Dar mai bine pui o foaie de hârtie cerată peste aluat și îl rulezi ușor pe sucitor.

Așa pui dopurile de plută mai ușor

Ai deschis o sticlă de vin și trebuie să pui un dop de plută care nu intră prea ușor pe gâtul sticlei? Nimic mai simplu. Nu forța, pentru că este posibil să se rupă dopul. Mai bine înfășoară dopul cu o bucată mică de hârtie cerată și va aluneca precum…. uns.

Folosește hârtia cerată la microunde

Ori de câte ori încălzești carne sau preparate cu sos la cuptorul cu microunde, stropii de sos pot sări pe pereții cuptorului. Ori folosești un capac special pentru protecția cuptorului, ori acoperi farfuria cu o bucată de hârtie cerată. Așa păstrezi cuptorul curat mai multă vreme!