Hainele sintetice pot fi făcute din microfibre care absorb transpirația și lasă pielea să respire. În plus, sunt catifelate și ușor de spălat. Dar acestea sunt mai scumpe și se găsesc de obicei în magazinele cu articole sportive.

Ce haine porți direct pe piele

În schimb, hainele sintetice de duzină sunt un pericol pentru piele. Nu purta prea des lenjerie intimă din materiale sintetice și nici maieuri sau tricouri. Orice haină care vine în contact cu pielea trebuie să fie din bumbac moale sau din țesături fine de lână.

De asemenea, ai grijă de pielea copiilor mici și nu îi îmbrăca în haine sintetice de preveniență dubioasă. Vopselurile cu care sunt colorate au tot felul de substanțe toxice, care ajung în pielea sensibilă a celor mici prin transpirație.

Ce boli pot favoriza hainele sintetice

Țesăturile sintetice sunt ieftine, dar blochează procesul natural de transpirație și respirație a pielii. Zonele cele mai expuse sunt la subraț, pe abdomen și între coapse, iar la bărbați se adaugă și spatele, deoarece ei transpiră mai mult în această zonă.

Pentru o femeie, neplăcute sunt sutienele din dantelă sintetică, de aceea este bine să porți mai des sutiene din bumbac sau căptușite cu bumbac și mătase la interior.

Materialele sintetice favorizează înmulțirea bacteriilor, deoarece mențin transpirația mai mult timp la nivelul pielii. Din cauza lor poți suferi de:

Acnee – mai ales pe spate și inghinal;

Pitiriazis verzicolor și alte ciuperci de piele cărora le place mediul umed și sărat din hainele sintetice;

Iritații care sensibilizează pielea și poți face dermatită de contact;

Alergii severe la vopseaua cu care sunt colorate țesăturile sintetice.

sursa foto: 123rf.com