Cuprins
Brânza dulce de vaci sau brânza proaspătă este un deliciu care poate fi consumat în diverse preparate reci pe timp de vară. Ea îți oferă o cantitate optimă de calciu și de proteine, magneziu și săruri de potasiu esențiale pentru hidratarea corectă a organismului și pentru necesarul tău de energie.
Totodată, brânza proaspătă de vaci este bogată în vitamina D, vitamina B12, riboflavină și seleniu și susține astfel sistemul imunitar. Mai multe studii au demonstrat că brânza dulce de vaci combate astenia, combate depresia și anxietatea și poate preveni unele forme de cancer precum cancerul de stomac și cancerul de colon datorită acizilor benefici care ajută o digestie sănătoasă.
Așadar, ai o mulțime de motive să consumi tot timpul anului brânză dulce din lapte de vacă, este sățioasă, alungă foamea și chiar te ajută să slăbești deoarece are puține calorii. Iar pe timp de vară, te ajută să prepari diverse aperitive reci delicioase!
Combinații delicioase cu brânza dulce de vaci
- Combină brânza proaspătă de vaci cu miere și afine și vei obține un desert răcoritor foarte sănătos și gustos.
- Combină brânza de vaci dulce cu stafide înmuiate în apă călduță și cu semințe crocante de floarea soarelui sau de dovleac. În zilele toride, este greu să mai coci la cuptor plăcinte cu brânză, dar poți consuma această combinație care îți va aduce aminte de plăcinta delicioasă cu brânză și stafide. Adaugă și o picătură de vanilie pentru aromă.
- Brânza de vaci poate fi combinată cu un piure moale de avocado bine copt pentru sandviciuri delicioase și sățioase. Adaugă felii de șuncă și ai o gustare rece rapidă, care îți ține bine de foame.
- Pregătește un piure din caise sau piersici bine coapte, amestecă în el brânză de vaci, adaugă nuci sau migdale mărunțite și vei obține o gustare perfectă pentru o după amiază toridă.
- Prăjește câteva felii de pâine, pune un strat consistent de brânză de vaci bine scursă și apoi câteva felii de somon. Vei obține tartine delicioase pentru masa de prânz.
- Pregătește tartine din felii de baghetă acoperite cu brânză de vaci, stropește-le cu un pic de ulei de măsline și așază măsline verzi fără sâmburi. Un adevărat deliciu răcoritor și delicios pe timp de vară!
- Mărunțește un pachet de biscuiți și amestecă firimiturile cu unt, astfel încât să obții un aluat de bază. Așază apoi acest aluat în castronele de mici dimensiuni și presează cu o lingură. Deasupra pune brânză de vaci amestecată cu puțin zahăr și aromă de vanilie, apoi fructe roșii de vară precum vișine, cireșe sau zmeură. Le poți înlocui cu dulceață de cireșe amare sau din vișine.
- Mărunțește bine câteva linguri de spanac fiert, de la conservă, adaugă brânză de vaci, sare și semințe de susan. Folosește acest amestec pentru tartine savuroase la masa de prânz.
Cum să folosești brânza de vaci pentru frumusețea pielii
Știai că brânza dulce de vaci face pielea mai catifelată și mai frumoasă? Ea poate fi baza unei măști pentru ten, în care mai adaugi o piersică zdrobită sau fructe roșii bine pasate.
Aplică această mască pe ten și așteaptă măcar 30 de minute, astfel încât acizii din fructe și din brânză să acționeze asupra pielii, să o hidrateze și să deschidă porii.
Apoi curăță masca cu apă călduță, pulverizează apă termală și lasă tenul să se usuce în mod natural, fără să te mai ștergi tu cu un prosop. Pielea feței va deveni mai luminoasă și mai catifelată.
O altă combinație de brânză dulce de vaci și miere poate fi excelentă pentru decolteu și pentru pielea de pe gât, acolo unde apar primele riduri. Tratează cu această combinație pielea o dată pe săptămână și vei întârzia multă vreme adâncirea ridurilor de pe gât și decolteu.