Ghivecele suspendate, pline de petunii, mușcate, clopoței sau lobelia, sunt o adevărată comoară într-un balcon expus aproape întreaga zi la soare. Agățate de tavan în colțurile unde soarele ajunge doar dimineața sau aproape deloc, dar expuse la lumina naturală, florile tale vor rezista cu brio temperaturilor ridicate din miezul verii. Iată cum să pregătești ghivece suspendate pentru plantele sensibile la soarele puternic.

Cele mai bune ghivece bune de agățat la înălțime

Cumpără ghivece ușoare făcute din nucă de cocos sau dintr-un cadru ușor de metal sau din plastic. Sunt bune și ghivecele din nuiele împletite sau orice vas ușor cu găuri mari prin care poate circula aerul.

Aceste vase se căptușesc la interior cu un strat din fibră de cocos special concepută pentru ghivecele suspendate sau cu mușchi de pădure uscat. Acestea sunt cele mai bune materiale care rețin apa, dar lasă aerul să pătrundă la plante.

Pune în centrul ghiveciului o bucată rotundă din plastic, eventual o bucată dintr-o pungă reciclabilă. Plasticul nu trebuie să acopere decât zona din mijloc, nu și pereții, pe unde trebuie să intre aer.

Pământ special pentru ghivecele suspendate

În ghivecele pe care le agăți la înălțime trebuie să ai materiale și pământ care reține apa. Chiar dacă aceste ghivece stau într-o zonă umbrită, ele sunt mai expuse curenților de aer cald vara și pământul se usucă mai repede.

De aceea, ai nevoie de un amestec de pământ fertil pentru flori, cu mușchi, turbă, cu bobițe de perlit și puțin nisip. Există în comerț amestecuri speciale pentru vasele suspendate sau le poți face tu acasă, adăugând diverse materiale care rețin apa, așa cum am scris mai sus.

Cele mai bune flori rezistente în vasele suspendate

Petuniile și mii de clopoței (calibrachoa sau minitunia), o floare asemănătoare cu petuniile, sunt cele mai rezistente în înfloritoare în ghivecele suspendate.

Lobelia, margaretele pitice, mușcatele parfumate, fucsia, colțunașii sau verbena merg de minune și se împacă bine în vasele suspendate.

Trebuie doar să ții cont ca vasele cu fucsia și mușcate să stea în locul cel mai umbrit, pe când celelalte flori au nevoie și de soare câteva ore dimineața, deci pot fi puse sub acoperiș mai spre marginea balconului.

Aceste plante trebuie udate constant și fertilizate de două ori pe lună cu fertilizatori solubili.

sursa foto: 123rf.com