Sutienul potrivit și bine ales îți pune în valoare bustul și îți conturează o siluetă frumoasă. Sunt atât de multe modele, încât este dificil de ales, dar trebuie să pornești în primul rând de la măsurile corpului tău. Apoi, trebuie să probezi mai multe modele de cupe, pentru a vedea care te avantajează.

Calculează mărimea cupei

Măsoară circumferința bustului în zona proeminentă și apoi sub sâni cu un centimetru de croitorie. Scade cele două valori, iar rezultatul te va ajuta să alegi corect mărimea cupei.

Astfel, dacă diferența este sub 13 cm, ai nevoie de cupa A, dacă diferența este de 14 – 15 cm, ai nevoie de cupa B, iar dacă rezultatul este de 16 – 17 cm, ți se potrivește cupa C.

Cupa D este necesară pentru un rezultat de 18 – 19 cm, iar peste 20 cm e nevoie de cupa E.

Circumferința bustului sub sâni este calculată din 5 în 5 cm, începând de la 65 la 120. Astfel, dacă ai 73 cm sub sâni și 92 cm circumferința bustului peste sâni, mărimea sutienului tău este 75D.

Alege sutienul potrivit în funcție de haine și măsurile tale

Sutienul balconette sau jumătate de cupă: se potrivește în special sânilor de mărime mică și medie și este indicat pentru bluzele și rochiile decoltate.

Sutienul cu cupe pline: este indicat femeilor cu bust generos, oferă susținere și este comod de-a lungul întregii zile.

Sutienul cu cupă tăiată oblic: acestea sunt de obicei întărite cu burete, sunt recomandate sânilor mici și medii și au marele avantaj că apropie, formând un decolteu atrăgător.

Sutienul push-up: este îmbunătățit cu pernuțe de silicon care ridică sânii și îi apropie foarte mult, dând impresia unui bust mult mai generos.

Sutienul fără sârme: este lejer, dar este sutienul potrivit numai pentru sânii mici, deoarece suportul este dat numai de o bandă elastică.

Sutienul fără cusături: are de obicei cupe pline și este realizat astfel încât la suprafață nu se observă nicio cusătură, iar sârmele sunt mascate de material; este un sutien potrivit pentru tricouri și bluze mulate.

Sutienul convertibil: este prevăzut cu bretele care se pot schimba în funcție de hainele purtate; bretelele pot fi puse pe umăr, încrucișate pe spate sau după gât, în cazul unei rochii fără spate.

Soluții pentru rochiile și bluzele fără spate

Poți purta un sutien adeziv din silicon sau din mătase, care nu are bretele și nici suport. Poți alege și un sutien fără bretele, dar cu un suport ferm, pe bază de sârmă, care poate fi ascuns sub rochie, la spate.

Sau poți alege un sutien cu banda de la spate decorată cu lanțuri sau strassuri, astfel încât, chiar dacă este vizibilă, să creeze un contrast plăcut cu o rochie simplă.

sursa foto: 123rf.com