Tot mai multe femei iubesc gelul de duș în detrimentul săpunului obișnuit. Este cremos, îți lasă pielea fină și miroase mult mai bine decât săpunurile din comerț.

Dar orice produs cosmetic are și câteva ingrediente sintetice, care nu se înțeleg prea bine cu o piele sensibilă. Poate că ar fi bine să încerci un gel de duș făcut în casă chiar de tine, dacă ai o piele delicată.

Ingrediente necesare pentru un gel de duș făcut în casă

Caută în magazinele cu produse naturiste și cosmetice organice următoarele produse:

  • 300 ml de apă distilată;
  • ½ de săpun natural din unt de shea;
  • 50 ml de ulei de cocos organic;
  • 1 lingură de bentonită alimentară (o pudră folosită la fabricarea vinului, a unor produse alimentare și cosmetice);
  • Extract din frunze de neem, care are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice;
  • Ulei esențial de lavandă sau orice altă esență care îți este dragă.

Cum să faci singură gelul de duș

Dă pe răzătoarea fină săpunul din unt de shea sau mărunțește-l la robot. Pune pudra de săpun în apa distilată pe foc și amestecă ușor cu o spatulă de lemn până când se topește bine săpunul. Apoi adaugă uleiul de cocos.

Pudra de bentonită, care se comportă ca o argilă, trebuie mai întâi amestecată cu câteva linguri de apă distilată până se transformă într-o cremă fină și apoi încorporată în soluția caldă de săpun.

După ce ingredientele principale s-au topit și s-au amestecat foarte bine la cald, așteaptă să se răcorească puțin toarnă soluția într-un recipient mai vechi de la un gel de duș. Adaugă extractul din frunze de neem și uleiul esențial de lavandă, câte 15 picături din fiecare și închide etanș recipientul.

Agită din când în când sticluța, pentru că acest gel de duș făcut în casă tinde să se separe și să precipite la baza sticlei bentonita. Dar, dacă e amestecat bine, gelul tău de duș va fi cremos, parfumat și prietenos cu pielea ta.

sursa foto: Shutterstock

Află și cum faci sapun de casa