GCS a transmis că sunt informații false în privința unui posibil „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și cele despre o presupusă măsură de „carantinare a Bucureștiului”.

„Nu a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta (…), această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.

Nu a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare”, au transmis reprezentanții GCS.
Aceștia fac apel să nu mai fie puse în circulație informații sau ipoteze care nu sunt confirmate din surse oficiale, întrucât pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt.

Ministrul de Interne va răspunde la întrebări pe Facebook

De altfel, tot pentru a pune capăt dezinformării, și ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că în fiecare miercuri va răspunde pe Facebook la întrebările venite din partea românilor.

Acesta a precizat că așteaptă întrebările pe rețeaua de socializare și că va răspunde la șapte dintre acestea, alese la întâmplare.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că nu poate să rămână indiferent în fața multitudinii de mesaje și comentarii primite din partea românilor și că a decis să răspundă întrebărilor care îi vor fi adresate pe Facebook.

„Critica a fost mereu un element care a dus către evoluție și tocmai din acest motiv îmi doresc să fiu mai aproape de părerile dumneavostră. Astfel, în acest scop, mi-am propus ca în fiecare zi de miercuri, începând de mâine, să răspund întrebărilor venite pe contul meu public de social media. Mâine dimineață printr-o postare o să lansez invitația către dumneavoastră de a-mi scrie întrebările pe care le aveți pentru mine. La șapte dintre aceste întrebări, alese în mod aleatoriu, voi răspunde printr-un material video la final de zi”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Acesta a precizat că va răspunde doar persoanelor ce folosesc un limbaj adecvat, lipsit de injurii și celor ce dețin un cont real de Facebook.

Vezi și Atenție, părinți! Circulă un document fals legat de reluarea cursurilor. Ministerul Educației face un anunț

Citește și: